Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 20ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
×  
Entrevista al regidor Carles Del Amor Entrevista al regidor Carles Del Amor
Carles Del Amor: “Sant Sadurní és un dels cinc ostatges d'aquesta situació”
El regidor parla de la vaga de residus

El regidor de Mobilitat, Medi Ambient i Hisenda i Serveis Centrals, Carles Del Amor, ha passat aquest divendres pels estudis de Ràdio Sant Sadurní, quan es compleixen tres setmanes des de l'inici de la vaga de recollida de residus porta a porta, i n'ha valorat els efectes: “Són moments molt durs per a moltes persones, primer de tot pels treballadors que estan en vaga, que no és fàcil renunciar al sou i a l'escalf d’estar a casa i posar-te en situació de conflicte. Ningú hi entra per gràcia, sinó perquè tens unes creences que et porten a pensar que és l'única solució, per tant, siguin més o menys correctes, ho estan patint”, Afegint que “com a poble, ho patim molt i, malauradament, Sant Sadurní és un dels cinc ostatges d'aquesta situació perquè és un conflicte laboral entre empresa i treballadors que, sí que és cert que té un component polític perquè ve marcat per la licitació que va entomar la Mancomunitat”.

Del Amor ha recordat que “el porta a porta és un model de poble” i que, tot i que “s'ha utilitzat per fer populisme, canviar el model a qualsevol altre és un error”, ja que no s’assolirien les xifres actuals. Amb tot, ha reconegut que “no hem sabut fer-ho bé, ha faltat més pedagogia” i que cal “no només centrar-se a reciclar, hem de fer totes les altres coses: reduir i reutilitzar”.

Després de l'aprovació, aquest dijous, de les ordenances fiscals pel 2023, Del Amor n'ha fet balanç: “L'exercici més fàcil era pujar l'IBI i no apujar les altres taxes, però el que fem és repartir-ho més, ho hem democratitzat en funció de les necessitats”. I ha acabat amb un darrer missatge sobre la taxa de residus: “Que la gent no s'enganyi, que baixi el rebut de la brossa o es quedi igual, no vol dir que no ho pagui, ho paguen igual, ho agafem de l’IBI”.

Pots escoltar l'entrevista al següent enllaç:

PUBLICAT EL 28.10.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic