Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 24ºC|11ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
vespa velutina
L'ADF captura més d'un miler de vespes asiàtiques en la seva darrera campanya a Sant Sadurní
L'Associació de Defensa Forestal i l'Ajuntament col·laboren en diverses actuacions per evitar la propagació

L’Associació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Sadurní ha completat aquests dies la seva campanya de control de la vespa velutina (asiàtica), capturant al municipi un total de 1.113 exemplars reines en els diferents punts de trampeig diferents punts de trampeig ubicats al terme municipal. La xifra s'eleva per sobre de les 2.000 unitats si es sumen les accions als municipis veïns de Subirats, Torrelavit i Sant Quintí de Mediona.

Aquesta actuació es troba emmarcada en el programa de col·laboració que l’Ajuntament i l’ADF realitzen per evitar la propagació d'aquest insecte i el creixement de nius secundaris.

Amb l’eliminació de les vespes reines es redueix la construcció de nous nius. Per aquest motiu si alguna persona observa un niu ho pot comunicar al telèfon de l'Ajuntament 618985234 o al correu salut@santsadurni.cat. De cara a la tardor si s'identifica algun niu, aquest serà destruït i s’identificarà amb un cartell advertint de la seva inactivació.

La vespa velutina (asiàtica) és una espècie que es va establir inicialment al nord-est de Catalunya. De mida inferior a la vespa autòctona, aspecte més fosc i amb l'abdomen de color groc-taronja, és molt agressiva envers l'apicultura i flora silvestre, ja que ataca les abelles i altres comunitats  pol·linitzadores.

PUBLICAT EL 30.06.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic