Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 39ºC|22ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
corpinnat
Corpinnat reclama segmentar el sector del vi per model productiu i la raó social
L'associació concedeix a títol pòstum la distinció de president honorífic a Xavier Gramona

Aquest dijous es va celebrar la Nit de la Verema, organitzada per Corpinnat, que va reunir més de 150 persones al celler Llopart, en què Ton Amat, president de l'associació, va adreçar un discurs en què va destacar la consolidació de la marca col·lectiva tant al mercat interior com exterior, i la percepció que té el consumidor final respecte els corpinnats com a vins escumosos de qualitat amb un origen concret i un dels reglaments més exigents del món. Mata es va referir també a la reactivació per part de l'Incavi de la Llei Catalana del Vi i va afirmar que "aquesta llei obre una oportunitat per regular el sector i segmentar tots els cellers del territori català segons el model productiu i per a tota la raó social"

Corpinnat considera i proposa que tots els cellers elaboradors i comercialitzadors de vins han de ser categoritzats, per raó social, en base a la qualificació del seus sistema de treball tant en l'apartat vitícola com vinícola, i tots dos ensems. Segons va assenyalar Ton Mata, "pensem que la millor manera de garantir la gran majoria d'aquests objectius és mitjançant la segmentació segons el model productiu, basada en la integració vertical de les empreses, per a la totalitat de la seva raó social".

En base a la següent qualificació prèvia del celler, utilitzant un sistema similar a el emprat ja a França, que evidentment ha de constar obligatòriament a la etiqueta i en la promoció dels seus vins, de forma explícita o amb un logotip identificador o bé unes sigles que es puguin crear regulant la seva presència i format. Corpinnat proposa 5 figures de categorització, sempre per raó social, no per als productes que fa l’empresa.

 Xavier Gramona, president d'honor

L'Assemblea General de l'associació va aprovar per unanimitat de tots els socis concedir a títol pòstum la distinció de President Honorífic de la marca a Xavier Gramona, mort aquest estiu. Amb aquest gest, el col·lectiu  pretén reconèixer la tasca, el compromís i la fidelitat del qui va ser un dels fundadors de la marca i el seu primer president. Els valors d'estima per la pagesia i el territori que sempre va defensar amb convicció i fermesa són avui un dels principals pilars de la nostra organització i el millor llegat que ens podia deixar. Si CORPINNAT avui és una realitat és, en bona mesura, gràcies a les seves aportacions i al compromís personal que hi va dedicar.

Extracte nota de premsa CORPINNAT

PUBLICAT EL 29.09.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic