Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Poc ennuvolat 40ºC|21ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
aixeta
Sant Sadurní dispara el consum d'aigua al setembre
El mes passat es va registrar un consum per habitant i dia de 257 litres, un 7% més del límit màxim que estableix el pla d'excepcionalitat per sequera que va aprovar la Generalitat al març

Sant Sadurní encadena dos mesos consecutius superant el límit màxim de 240 litres per habitant i dia  - sumant-hi els usos domèstics, industrials, del municipi, entre d'altres - que estableix el pla d'excepcionalitat per sequera que va decretar la Generalitat de Catalunya a principis de març.

L'agost es va tancar amb un registre de 241 litres, mentre que el setembre va assolir un rècord amb 257 litres, el consum més alt en un any i que se situa un 7% per sobre del topall establert - aquesta dada és provisional a l'espera de confirmació definitiva de resultats per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Tot i que l'ús industrial condicionat per la campanya de la verema ha tingut un efecte evident en l'augment dels registres, cal subratllar que Sant Sadurní ha superat aquest llindar tres vegades en els darrers quatre mesos.

L'ACA ja està duent a terme advertiments als municipis que s'excedeixen en els límits de consum i, atenent a factors com l'impacte ambiental, podrà a partir d'ara fins i tot sancionar econòmicament amb multes que poden anar des dels 10.000 als 150.000 euros i restriccions. 

La reducció del consum per habitant i dia és una de les mesures aprovades a més de 220 municipis, entre els quals Sant Sadurní, per garantir l'abastament d'aigua. En cas que no es corregeixi l'incompliment, aquesta situació podria derivar en sancions per part de l'Agència Catalana de l'Aigua i la imposició de restriccions. Per aquests motius s'insisteix a la ciutadania a que prengui les mesures necessàries per reduir el consum i fer una gestió més eficient de l'aigua.

Cal recordar que el pla de sequera imposa limitacions en el reg i prohibició de l'ús d'aigua potable a fonts ornamentals o per a la neteja de carrers i mobiliari urbà.

Durant l'estiu l'Ajuntament de Sant Sadurní va impulsar diverses accions correctores, en col·laboració amb l'empresa que gestiona la xarxa municipal, per tal de reforçar l'eficiència en la gestió de l'aigua a l'espai públic i als equipaments municipals, com va ser per exemple el tancament de la zona d'spa de la piscina municipal.

Per a més informació sobre les mesures i restriccions que estableix el pla de sequera, cliqueu al següent enllaç:

 Excepcionalitat per sequera 

PUBLICAT EL 18.10.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic