Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Cobert amb tormenta 20ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
lloguer
Sant Sadurní podria regular a partir del febrer els preus del lloguer
Aquesta setmana s'ha anunciat un acord entre el Govern i el Ministeri de l'Habitatge i Agenda Urbana per fixar els preus de mercat a 140 municipis catalans amb mercat residencial tens

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquesta setmana a través de la consellera de Territori, Esther Capella, l'acord al que ha arribat amb el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana per limitar el preu del lloguer a 140 municipis de Catalunya declarats amb mercat residencial tens, entre els quals es troba Sant Sadurní, a conseqüència de la seva baixa oferta d'habitatge de lloguer.

A partir del proper mes de febrer està previst que es publiqui l’índex de referència de preus i s'activarien diverses clàusules de la Llei pel dret a l'Habitatge que permetria contenir la pujada dels preus de les rendes que paguen els inquilins.

Així, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. I, a més, quan es tracti d’un gran tenidor —propietari d’almenys cinc pisos urbans—, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu de lloguer.

El compromís és el de generar un nou sistema d’índex de referència, que no serà homogeni per a tot l’Estat, i que combinarà el que ja havia elaborat Catalunya i amb el que està treballant el Ministeri.

PUBLICAT EL 12.01.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic