Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Ennuvolat amb pluja 21ºC|9ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Roda premsa intermunicipal
Dos sindicats reclamen la dimissió del director de l'Escola Intermunicipal
El director, Sergi Badenes, defensa la seva gestió i la necessitat que el centre s'adapti a la normativa, i diu sentir-se amb el suport de la majoria del professorat, del departament i de les famílies

Representants de La Intersindical i la CGT han comparegut aquest dimarts en roda de premsa per reclamar públicament la dimissió o, si no és el cas, el cessament per part del Departament d’Educació, de l’actual director de l’Escola Intermunicipal del Penedès, Sergi Badenes, davant la situació «preocupant» en què diuen es troba el centre per l’actitud del màxim responsable del centre i els presumptes casos d’assetjament laboral i coaccions al professorat.

Des dels sindicats es denuncia la mala praxi de la direcció i el clima de desconfiança i menysteniment cap a una gran part dels treballadors. Segons els dos sindicats, el director s’ha negat a atendre les demandes i  peticions de diàleg per tal de reconduir i resoldre el conflicte.

«Ha instaurat un ambient laboral molt negatiu», ha declarat Àngel Sagarra, representant de La Intersindical, «amb una tendència poc transparent i democràtica a l’hora d’expressar qualsevol desacord o discrepància en públic. I en algunes ocasions, ha traspassat la legalitat vigent». Lamenten la gestió erràtica que segons les dues organitzacions està afectant el pla educatiu i pedagògic i apunten a una quarantena de docents que es trobarien amb por d’expressar-se.

Cal recordar que l’Escola Intermunicipal es va integrar a la xarxa pública de centres educatius de la Generalitat al curs 2021-2022, amb Rosa Peñafiel a la direcció i que va abandonar l’escola després de tan sols un any al càrrec. Badenes, que va substituir-la, es troba en el seu segon any al capdavant del centre. 

Els sindicats han subratllat que aquest canvi de titularitat condiciona la plantilla actual del personal treballador de l’Escola Intermunicipal, amb la presència de personal laboral que es troba limitada si es vol canviar d’institut. També han criticat el desplegament dels decrets de plantilla i autonomia de centre per l’autonomia que atorga a les direccions dels centres i que possibilita «que es prenguin decisions arbitràries, amb estils autoritaris».

Els sindicats no descarten convocar mobilitzacions i emprendre accions de protesta si la situació no canvia en les properes dates.

 El director defensa la seva gestió 

El director del centre, Sergi Badenes, en declaracions a Ràdio Sant Sadurní, s'ha mostrat sorprès per la convocatòria de la roda de premsa i pel tracte que està rebent per part d'alguns sindicats.

«Aquesta situació ja ve de lluny. L'Escola Intermunicipal del Penedès era un centre que seguia una manera de fer pròpia donat que depenia de la Mancomunitat i que, després de demanar l'adhesió al departament d'Educació, s'ha d'ajustar a la normativa d'un centre públic que depèn de la Generalitat de Catalunya. És el que estic fent amb l’Equip Directiu malgrat que hi hagi una part del professorat que voldria seguir amb les condicions del passat».

Badenes recorda que «ja em van acusar d'assetjament quan tan sols portava quatre setmanes en el càrrec, i em van absoldre perquè no hi havia cap fonament». Ha lamentat les acusacions i els intents per embrutar la seva tasca al capdavant de l’institut. «Possiblement m'hauré equivocat en alguna decisió, com tothom. Però no puc estar justificant-me tot el dia per coses que no he dit o fet».

«Em van contractar per quatre anys. El més fàcil seria marxar, però soc un servidor públic i tinc la voluntat de complir l'encàrrec que vaig rebre pel bé de tota la comunicat educativa. Més de la meitat del claustre està a favor dels canvis que s'estan aplicant. Em sento amb força i amb el suport i la comprensió de la majoria del professorat, del Departament i de les famílies», ha reblat.

PUBLICAT EL 02.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic