Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Descobert 21ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Les obres de condicionament de la carretera entre Sant Sadurní i Masquefa començaran a la tardor
L'actuació preveu la creació d'un pas de vianants que connectarà el polígon de Can Ferrer amb el municipi, a més de la instal·lació d'un semàfor

Obres carretera Masquefa

El Departament de Territori ha licitat les obres de condicionament de la carretera BV-2241 entre Sant Sadurní d’Anoia, Piera i Masquefa, per un import de 3,4 milions d'euros. Aquesta actuació consistirà principalment en l’eixamplament d’un tram de la carretera, el reforç del ferm i la millora d’algun punt del traçat per afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Els treballs començaran la tardor vinent, amb un termini d’execució de sis mesos.


Aquesta actuació abastarà tot el recorregut d’aquesta carretera, de prop de 9 quilòmetres, que s’inicia al nord-oest del nucli urbà de Sant Sadurní d’Anoia, en la confluència amb la BV-2244, BP-2151 i C-532. Posteriorment, avança pel límit municipal entre Piera i Masquefa i finalitza en el creuament amb la B-224, al terme municipal de Masquefa.

L’entorn de la carretera presenta diverses àrees d’activitat industrial als trams inicial i final de la via, que generen un alt percentatge de trànsit de vehicles pesants. El tram intermedi se situa en una zona marcada pel seu caràcter residencial. Aquesta via, que presenta un traçat revirat i amb un bon nombre d’accessos.

Per a millorar les condicions en la circulació per aquesta via de comunicació, el Departament ha impulsat una actuació que consistirà principalment en l’eixamplament i la millora del ferm de la carretera. El tram que s’eixamplarà és el comprès entre la intersecció amb la BV-2249 fins al final de l’actuació, amb una longitud de prop de tres quilòmetres, atès que és el que té més trànsit, tant de vehicles lleugers com pesants. En aquest tram, la carretera passarà dels 7 metres d’amplada actuals als 9 metres previstos –amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada i un voral a cada costat d’1 metre d’amplada cadascun.

Les obres que ara es liciten també inclouran la millora general del ferm de la carretera i una millora puntual de traçat per a suavitzar un revolt a l’entorn del cementiri de Monistrol d’Anoia, per afavorir la seguretat viària i el confort en la conducció. Aquesta millora de traçat comportarà moviment de terres i l’adequació dels accessos i drenatge existents.

Entre les actuacions, s'inclourà també un itinerari de vianants a l’inici de l’actuació, per a connectar el polígon industrial de Can Ferrer (Sant Sadurní d’Anoia) amb la resta del municipi. Una nova vorera connectarà les voreres existents a ambdós costats de la carretera i s’instal·larà un nou pas de vianants amb semàfor.

PUBLICAT EL 04.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic