SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana
Ràdio Sant Sadurní ha consultat a USTEC i Professors de Secundària (aspepc-sps), sindicats majoritaris al Penedès en l'àmbit educatiu, i també a UGT, en relació a la situació que viu l'Institut Intermunicipal, que ha estat en el focus mediàtic en aquests darrers mesos arran d'una roda de premsa convocada per representants sindicals de la CGT i La Intersindical, en què s'assenyalava el director del centre, Sergi Badenes, de presumpta mala praxi i assetjament laboral i coaccions, i on es va reclamar la seva renúncia o cessament.
Dies després, 34 docents van signar un manifest de suport a l'equip directiu en què rebutjaven sentir-se pressionats i demanaven treballar amb normalitat i tranquil·litat.
El passat 13 de juny, els dos sindicats que van participar a la roda de premsa, i un sector del professorat van convocar una concentració pública a la plaça de l'Ajuntament que va reunir unes 150 persones i en què es va fer lectura d'un manifest.
Totes les parts reconeixen el complex clima de treball existent i la divisió entre el professorat, però segons s'ha pogut confirmar, a data d'avui encara no consta cap denúncia formal contra la direcció a Inspecció ni al departament d'Educació pels casos exposats per la CGT i La Intersindical.
Des d'USTEC i ASPEPC-SPS han incidit en la necessitat de vetllar per millorar l'ambient laboral i han mostrat el seu ferm compromís en la defensa els interessos de tots els treballadors i treballadores públics, amb una avaluació i seguiment permanent de la situació que es viu al centre i entre el profedsorat.
Les fonts d'ambdós sindicats han assenyalat que el decret de plantilles i la normativa vigent del departament d'Educació està causant problemes als centres i dificultats amb algunes direccions. Afegeixen que aquest cas no és aïllat, que hi ha d'altres instituts amb conflictes, tot i que reconeixen la complexitat afegida de l'Institut Intermunicipal, que es troba encara en fase de transició després que fa tres cursos va passar a ser de titularitat de la Generalitat.
Per la seva banda, des del sindicat d'UGT consideren necessari reconduir la situació i resoldre la divisió interna i la crispació existent entre un sector del personal docent, i reclamen un esforç de totes les parts per cercar la concòrdia i que es prioritzi el projecte de centre i el benestar dels alumnes i les famílies. Han recordat també que l'Institut registra per al curs vinent llistes d'espera tant a ESO com a Batxillerat, una dada que segons UGT és una prova de la confiança i suport de les families. També s'ha subratllat que l'Intermunicipal no pot ser una excepció i que la normativa educativa s'ha d'aplicar a tots els centres per igual.
Veus dels tres sindicats entenen que les formes i el model de direcció han pogut generar xocs amb part del personal del centre i advoquen per assolir la pau a l'Intermunicipal. Des d'UGT s'afegeix que no es pot confondre autoritarisme amb l'autoritat i autonomia que se li ha de reconèixer a la direcció de qualsevol institut públic.
En els propers dies continuaran les reunions i trobades entre sindicats, direcció, inspecció i departament d'Educació per avaluar aquest i d'altres casos existents als centres educatius del territori, amb la mirada posada en el proper curs 2024-25.