Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat 32ºC|18ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Ràdio 1998
25 anys de Ràdio Sant Sadurní
El 3 de juliol de 1999 es reprenien les emissions regulars de la ràdio municipal

El 3 de juliol de 1999, ara fa 25 anys, Ràdio Sant Sadurní reprenia les seves emissions després d’uns anys en silenci. Uns mesos abans, coincidint amb la Festa Major, el nodrit grup promotor de la recuperació de l’emissora municipal, farcit de joves de la vila, havia iniciat els primers passos d’aquell nou projecte amb una programació especial des de la sala de plens de l’Ajuntament i gràcies a un equip transmissor cedit pels companys de Ràdio Gelida.

Esperonats pel desig de tornar a obrir les portes de l’emissora i d’impulsar un projecte local, també es responia a un cert interès que havia sorgit en aquells moments per part d’una cadena de ràdio que volia absorbir la freqüència.

Aquell primer dissabte de juliol la ràdio municipal arrencava una nota etapa amb la transmissió del ple de constitució del nou Ajuntament per al mandat 1999-2003, celebrat a la capella de l’Índex. Durant els mesos previs es van condicionar les instal·lacions d’una ala de la segona planta d’aquell mateix edifici, que esdevindria a partir de llavors i fins al dia d’avui la casa de l’emissora de Sant Sadurní. La ràdio municipal també havia participat en el debat amb els candidats a l'alcaldia, juntament amb El 3 de Vuit, celebrat al teatre de l'Ateneu.

En aquells moments des de la freqüència 104.6 FM – després es passaria al 107.3 i, un temps més tard, al 107.2 actual - van ser molts els qui van sumar-se a una ràdio organitzada en els primers anys sota un model de voluntariat, amb un consell rector i la fórmula d’un patronat municipal.

Després d’un díficil procés de regularització i millora tècnica, la ràdio va anar evolucionant i transitant, en un llarg procés que va avançar cap a una progressiva i necessària professionalització, que garantís una estabilitat i preservés la continuïtat i els principis dels mitjans de comunicació públics.

Al llarg de tot aquest període, la ràdio ha viscut moments i etapes molt complicades, amb recursos limitats que han condicionat la seva projecció i renovació. Però també ha estat testimoni i actor local de la gran transformació que han suposat les noves tecnologies, les xarxes socials i els nous formats comunicatius.

Com va succeir fa un quart de segle, amb aquella primera fornada fresca i il·lusionada capitanejada per l’Alba Manobens, són molts i moltes els qui han anat forjant i escrivint aquesta petita història local de passió i estima per la ràdio, i que han contribuït que puguem estar avui commemorant aquesta efemèride.

Gràcies a totes elles i ells, als qui es van posar davant del micro o al comandament de la part tècnica, al Consell Rector o al patronat, i també als altres grans protagonistes d’aquesta història, que sintonitzen el 107.2 FM, ens escolten en streaming, consulten les notícies del web, ens segueixen a Instagram o descarreguen els continguts de podcast.

La ràdio municipal és cada vegada més un canal multiplataforma i digital de continguts, però que manté l’essència d’allò que la distingeix, ser un altaveu del què passa amb poble i de les seves veus, que intenta entretenir, informar i explicar-ho amb rigor i honestedat.

Sergi Fernández
Director Ràdio Sant Sadurní

PUBLICAT EL 03.07.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic