Ràdio Sant Sadurní

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 20ºC|7ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
El PSC acusa el govern de manca de transparència i malbaratar els recursos públics

Extracte nota de premsa del PSC de Sant Sadurní

El passat 24 d’octubre del 2014, l’Alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, la Sra. Maria Rosell, va realitzar una entrevista a un diari comarcal, en el qual es recollien les següents afirmacions: “Una de les primeres coses que ens vam proposar quan vam entrar al govern, va ser acabar com més aviat millor amb els expedients oberts del personal de l’Ajuntament, que n’hi havia molts… La nostra funció com a polítics no és perseguir els treballadors municipals, ni obrir expedients. Quan no fan la feina bé, se’ls ha d’avisar i si cal, amonestar…

Hi ha bastants fronts oberts que estem intentant tancar, i ho volem fer com més aviat millor”. Aquestes declaracions preocupen el PSC per dos motius. El primer, perquè una de les funcions dels polítics és garantir el bon funcionament de l’Ajuntament i el bon ús dels recursos públics. De les afirmacions de l’actual Alcaldessa se’n desprèn una deixadesa en aquesta funció. El segon, perquè les presses per acabar “com més aviat millor” els expedients disciplinaris oberts, poden interpretar-se com voler-los tancar de qualsevol manera, sense atendre a les indicacions de la part instructora que resol els expedients (en aquest cas els tècnics especialistes de la Diputació de Barcelona) o a la gravetat de les faltes. L’actual situació de crisi econòmica i l’aparició de diferents casos de corrupció en aquests darrers anys, ha generat una major consciència social sobre la necessitat de control i transparència per part de les administracions públiques.

Sensibles a aquesta major exigència de la ciutadania respecte a l’exercici de control dels recursos públics, l’anterior equip de govern, format pel PSC i ERC, vam iniciar diversos expedients disciplinaris a treballadors de l’Ajuntament, davant de les presumptes conductes irregulars d’aquests.
Fins al moment, la resolució que la part instructora ha realitzat de tots els expedients disciplinaris ha estat favorable als interessos de l’Ajuntament de Sant Sadurní, ja que ha qualificat de greus i molt greus les conductes dels empleats públics expedientats, imposant les sancions corresponents a aquesta gravetat.

El passat 19 de gener del 2015, el regidor de RRHH, el Sr. Subirana, va explicar als partits de l’oposició que el 14 de gener havia arribat a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia la proposta de resolució definitiva, per part de la instrucció, del darrer expedient. En la resolució es proposava una sanció de set mesos de suspensió de sou i feina a l’empleat públic. També va explicar que aquesta sanció s’aplicaria de seguida.

En la junta de portaveus mantinguda el 3 de febrer, el PSC va ser coneixedor que l’empleat públic expedientat s’havia incorporat a un nou lloc de treball a l’Ajuntament, que encara no se li havia comunicat per part d’Alcaldia la sanció i que l’expedient caduca el pròxim 10 de febrer. Davant la manca d’explicacions per part de CIU i ERC sobre els motius que justificaven aquesta situació i, davant de la possibilitat que l’arxiu de l’expedient o la reducció d’aquesta sanció, sense motius fonamentats en llei, puguin tenir la consideració de presumpta prevaricació i malversació de fons públics, el Grup Municipal Socialista va presentar una moció d’urgència al Ple Municipal celebrat el 4 de febrer.

En aquesta moció d’urgència d’urgència  proposàvem al Ple Municipal que instés a l’Alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, la Sra. Maria Rosell, a resoldre de forma urgent i abans de la seva caducitat, l’expedient disciplinari, atenent a la proposta realitzada per la part instructora del mateix.

La moció va ser rebutjada per ERC i CIU sense argumentar cap motiu.

Amb aquesta decisió, ERC i CIU evidencien el seu desinterès per la transparència i per la defensa dels interessos de l’Ajuntament de Sant Sadurní, així com per millorar els processos de control de les administracions públiques per evitar possible casos de corrupció.

PUBLICAT EL 06.02.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic