Convocatòria 2024 oberta

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha obert el termini de sol·licitud de subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions que tenen els objectius de:

  • Facilitar l'accés i la permanència a sectors de població en risc d'exclusió social.
  • Facilitar l'emancipació i el gaudi d'un habitatge o habitació per a joves fins a 35 anys.

Els ajuts no es donen per l’ordre d’arribada de les sol·licituds. Es valoraran i s'aplicaran les puntuacions dels expedients per a la seva concessió.

S'adreça a persones joves que tinguin 35 anys o menys a data 26 de febrer de 2024 i que siguin titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús que constitueixi el seu domicili habitual i permanent a Catalunya, i que compleixin els requisits de la convocatòria, entre els quals, que la unitat de convivència tingui una font regular d’ingressos per poder pagar el lloguer i que reporti unes rendes anuals de la unitat de convivència iguals o inferiors a 3,05 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC) (24.301,57 €).

El termini per presentar la sol·licitud i la documentació s'inicia l'11 de març i finalitza el 12 d'abril de 2024 a les 15:00.

Podeu consultar la documentació i requisits al següent enllaç:

  SUBVENCIÓ PAGAMENT GENT JOVE  

Per a més informació, consulteu les bases reguladores i la convocatòria.

Es pot tramitar preferentment per internet o presencialment a les borses de mediació per al lloguer social o a l'Oficina municipal d'Habitatge, que es troba a la plaça dels Gotims.