SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana
El Consell Regulador del Cava ha aprovat uns nous barems i estàndards que permetran una millor identificació i diferenciació de les singularitats de cada producte i regió vinícola.
S'introdueixen novetats com per exemple el canvi de denominació dels caves joves i reserves, que passaran a conèixer-se a partir d'ara com a cava de guarda i de guarda superior. Aquests últims augmenten fins als 18 mesos la criança mínima. a més d'un major grau d'exigència, compromís i dedicació.
També a partir d'ara es singularitza molt més tota la producció ecològica, així com destacar els cellers que duguin a terme el procés de premsa i vinificat a la mateixa propietat.
Pel que fa a la zonificació de la DO Cava, s'estableix una triple categoria, mantenint el Paratge Qualificat com a màxim nivell. El cava català quedarà identificat en una zona que es coneixerà com a Comtats de Barcelona, amb diverses subzones. Els caves amb origen Penedès portaran la identificació de subzona Valls d'Anoia-Foix.
L'acord ha comptat amb un suport unànime i els consens dels representants de les set comunitats autònomes que elaboren sobre l'empar de la denominació d'origen cava.
Pots escoltar l'entrevista a Damià Deàs, president d'AECAVA: