RÓdio Sant SadurnÝ

AVUI: Poc ennuvolat 29║C|17║C
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLET═

SUBSCRIU-TE AL BUTLLET═ ELECTRĎNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electr˛nic i setmanalment rebrÓs l'agenda d'activitats i les notÝcies mÚs destacades de la setmana

NotÝcies
cava
La DO Cava dona un pas de gegant cap a la segmentaciˇ i zonificaciˇ del seus productes
El cava catalÓ es coneixerÓ com a Comtats de Barcelona

El Consell Regulador del Cava ha aprovat uns nous barems i estÓndards que permetran una millor identificaciˇ i diferenciaciˇ de les singularitats de cada producte i regiˇ vinÝcola.

S'introdueixen novetats com per exemple el canvi de denominaciˇ dels caves joves i reserves, que passaran a conŔixer-se a partir d'ara com a cava de guarda i de guarda superior. Aquests ˙ltims augmenten fins als 18 mesos la crianša mÝnima. a mÚs d'un major grau d'exigŔncia, compromÝs i dedicaciˇ. 

TambÚ a partir d'ara es singularitza molt mÚs tota la producciˇ ecol˛gica, aixÝ com destacar els cellers que duguin a terme el procÚs de premsa i vinificat a la mateixa propietat.

Pel que fa a la zonificaciˇ de la DO Cava, s'estableix una triple categoria, mantenint el Paratge Qualificat com a mÓxim nivell. El cava catalÓ quedarÓ identificat en una zona que es coneixerÓ com a Comtats de Barcelona, amb diverses subzones. Els caves amb origen PenedŔs portaran la identificaciˇ de subzona Valls d'Anoia-Foix.

L'acord ha comptat amb un suport unÓnime i els consens dels representants de les set comunitats aut˛nomes que elaboren sobre l'empar de la denominaciˇ d'origen cava.

Pots escoltar l'entrevista a DamiÓ DeÓs, president d'AECAVA:

PUBLICAT EL 17.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic