índexjove - Servei de joventut Índex de Sant Sadurní d'Anoia

Mostrar/ocultar menú
Agenda
Ramon Castellví
15 de juliol de 2020
L'Istiu 20 -Festival Talent: Ramon Castellví-
El Festival Talent del Taller de Músics presenta el treball de final de titulació del sadurninenc Ramon Castellví. La bateria rock al primer pla de la composició. Un concert basat en temes propis on s'investiguen els recursos utilitzats pels bateries més únics i originals de l'escena rock a finals dels anys seixanta i principi dels setanta.

15 DE JULIOL DE 2020

RESERVA LA TEVA ENTRADA

La bateria de rock al primer pla de la composició. 

Quines dues coses tenen en comú Ringo Starr, Mitch Mitchell i John Bonham? 

La primera que van revolucionar el paper dels bateries del rock amb la seva originalitat a l’hora de crear patrons que, encara avui, continuen sent referents. La segona és que aquests patrons tant únics que tots tres creaven partien moltes vegades de les idees de les dels seus homòlegs guitarristes, John Lennon o George Harrison, Jimi Hendrix o Jimi Page. 

Aquest treball pretén estudiar i analitzar com a finals dels anys seixanta i principis dels setanta del segle passat, alguns bateries enfoquen la creació de patrons únics, singulars i especials per a cada cançó basant-se en la majoria de casos en el riff de guitarra, tot situant a l’instrument en un primer pla a nivell compositiu. Amb l’ús habitual d’aquesta fórmula grups com The Beatles, The Jimi Hendrix Experience o Led Zeppelin van revolucionar el panorama rock del moment així com continuen sent referents en el gènere del rock cinquanta anys després. 

Fitxa artística: 

Ramon Castellví, Bateria i composició 

Pau Gómez, Guitarra elèctrica 

Isaac Romagosa, Guitarra elèctrica 

Gerard Cassola, Baix elèctric 

INFORMACIÓ FESTIVAL TALENT

El Festival Talent neix per a la difusió de nous talents i de propostes sorgides dels estudis superiors en l’especialitat de jazz i Música Moderna del del Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM). El festival pretén descobrir al públic nous artistes, apostant per la creació emergent i actuant com a plataforma d’impuls per a la difusió i promoció de projectes inèdits de joves músics que representen el present i el futur de l’escena del jazz, el flamenco, el rock i altres músiques modernes.

En ell, es poden veure projectes musicals molt variats: formacions, homenatges a artistes de renom, repertoris propis, exercicis d’improvisació, resultat del que els estudiants desenvolupen amb assessorament artístic i pedagògic.

El 2020 el festival Talent celebrarà la seva vuitena edició i s'exhibiran al voltant de 30 propostes heterogènies i originals, amb entrada gratuïta. Com a novetat, el festival que fins ara només es realitzava a la ciutat de Barcelona, s'obrirà a diferents poblacions de la demarcació de Barcelona. Es tracta d’una aposta per dinamitzar zones amb menys oferta musical, enfortir la creació de nous públics i afavorir l’intercanvi artístic.

Donada la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19, el Festival, que històricament tenia lloc al mes de juny, s’ampliarà també als mesos de juliol i setembre.

Data: 15 de juliol de 2020
Hora: 22.30 h
Organitza: Regidoria de Joventut
Preu: Entrada gratuïta
Tipus d'acte: Música
Anteriors SegüentsAssAcademicaTreballatecaGarantiaJuvenilAssMobilitatOficinaJove
Anteriors SegüentsServeiComarcalJoventutDGJDiba
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Servei de Joventut Índex
© Índex - Servei de Joventut -Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
C/ Pompeu Fabra, 34 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel. 93 891 33 20 - 607 368 193 (Whatsapp)
index@santsadurni.cat