Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.11.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cribratges intensius per detectar contagis de COVID19
  • Es faran a partir de dimarts 1 de desembre a l'Índex de dilluns a divendres de 15 a 19:15h a persones sense símptomes majors de 16 anys
  • S'allargaran diverses setmanes per evitar aglomeracions. És aconsellable portar la targeta sanitària

La població asimptomàtica a partir de 16 anys està cridada a participar als cribratges intensius per detectar possibles contagis de Covid-19, que començaran aquest dimarts 1 de desembre a Sant Sadurní.

Les proves es faran a l'Índex (Cr. Pompeu Fabra 34) de dilluns a divendres de 15 a 19:15h i s'allargaran durant almenys quatre setmanes per evitar aglomeracions. El servei de via pública ha adaptat el pati de l'Índex per facilitar el distanciament social.

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19, les persones identificades com a contactes estrets i aquelles persones a qui s'ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals.

El resultat es donarà al mateix moment, ja que s'obté al cap de 15 minuts, i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. Per facilitar els tràmits és recomanable portar la Targeta Sanitària.

Aquest tipus de cribratges tenen per objectiu detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.
En cas de resultat positiu, és molt important fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Es tracta d'una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19 del Departament de Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica, l'Atenció Primària Metropolitana Sud i també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis.

L'objectiu és controlar amb  rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Aquesta setmana també han començat els cribratges a Vilafranca i a Santa Margarida i els Monjos.

pati index cribratges

Pujar al principi de la pàgina