Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert24ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.02.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Casal d'Estiu 2020 s'allargarà cinc setmanes
Fesestiu
El ple aprova l'ampliació d'aquest servei que s'oferirà des del 25 de juny al 29 de juliol. Les preinscripcions seran del 16 al 24 d'abril

Un altre dels assumptes que es van tractar al ple corporatiu municipal ordinari del mes de febrer va ser l'aprovació de l'ordenança fiscal que regula el servei del Casal d'Estiu i que aquest 2020 s'ampliarà un total de sis dies, fins a les cinc setmanes, del 25 de juny al 29 de juliol, escoltant les demandes formulades per les famílies i que va ser un assumpte que va generar certa controvèrsia entre govern i oposició al final de l'anterior mandat. Les preinscripcions seran del 16 al 24 d'abril i una de les altres novetats enguany serà la tramitació online a través del web municipal. Tots els grups van donar-hi suport amb l'única abstenció d'En Comú, que va justificar la posició per coherència amb el vot a les ordenances fiscals i a que les taxes no inclouen models de tarifació social.

Més enllà d'aquest punt i l'aprovació del pressupost municipal, la sessió va comptar amb un acord pràcticament unànime a la resta de qüestions, algunes de tràmit, com l'adaptació de la gestió informatitzada del padró d'habitants, la modificació del reglament d'ús del Centre Cultural - per permetre en alguns casos que alumnes de cinquè, sisè de primària i 1er d'ESO puguin fer ús de la sala d'adults quan la sala infantil estigui plena - , o  la revisió del segon Pla d'Igualtat municipal.

Mocions i precs i preguntes

Després de donar compte de l'aprovació inicial del projecte museuogràfic del CIC Fassina, dels decrets d'alcaldia i els acords de la Junta de Govern, el ple va resoldre també amb agilitat la part final de mocions i precs i preguntes.

D'una banda, tot el plenari - a excepció del PSC, que es va abstenir de participar al punt - va mostrar el seu suport als dos sadurninencs i la resta de persones citades a declarar per la Guàrdia Civil amb motiu de les protestes del moviment independentista i l'episodi del tall a La Jonquera al novembre passat. I per unanimitat es va reformular una moció conjunta, aprovada per tots els grups, per reivindicar el 8 de març, Dia internacional de la Dona, i el foment de polítiques de gènere i d'igualtat.

Posteriorment es va resoldre un ràpid torn de precs i preguntes, en què En Comú i la CUP van sol·licitar informació sobre diverses qüestions plantejades a plens anteriors, com certa documentació i la convocatòria de Consells Sectorials, o les gestions per impulsar la cooperativa de serveis. El PSC, per la seva banda, va traslladar la petició que s'ampliï a la nit l'horari del bus que connecta Barcelona amb Sant Sadurní, i també una actuació de neteja a diversos punts de la via pública on hi ha pintades i grafitis. El regidor de Mobilitat va apuntar també que se sol·licitarà un reforç en l'horari de matí del bus cap a la ciutat comtal per evitar que alguns passatgers vagin drets.

Àudio del ple

Pujar al principi de la pàgina