Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert27ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 16.03.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament incorpora quasi dos milions d'euros al pressupost del 2021
La modificació de crèdit presentada pel govern per incorporar romanent de tresoreria va comptar amb el suport del PP, l'abstenció de PSC i la CUP i el vot en contra de En Comú

Aquest dimarts es va celebrar un ple extraordinari i urgent per incorporar al pressupost municipal de l’exercici 2021 una modificació de crèdit, finançada amb romanent de tresoreria, i que ascendeix a gairebé 1,97 milions d’euros – 1.968.055 € - .

La proposta del govern va comptar amb el suport favorable del Partit Popular, l’abstenció del PSC i la CUP i el vot contrari de Sant Sadurní En Comú. La voluntat d’aprovar aquesta actualització del pressupost en una sessió extraordinària es trobava en accelerar el calendari i avançar el termini d’exposició pública i aprovació definitiva.

El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, va desgranar les partides més destacades d’aquesta modificació, que per una banda complementa diversos capítols i programes pressupostaris que havien quedat sense completar en el pressupost aprovat al desembre, i per l’altra incorpora diverses partides per rellançar alguns projectes i polítiques en els serveis municipals i que situaran el pressupost per aquest any en uns 17,5 milions d’euros. El canvi normatiu ha permès enguany, a diferència d'anys anteriors, dedicar part del romanent a despesa ordinària municipal.

Cal destacar la partida destinada a la regularització de les retribucions del personal municipal i a l’actualització de promocions internes, consolidacions i complements salarials, amb l’horitzó, tal i com va destacar el portveu de Junts per Sant Sadurní i regidor de RRHH, Ton Amat, d’avançar en una nova relació de llocs de treball.

Del Amor va subratllar els més de 40.000 euros que es destinaran a impulsar un projecte de construcció efímera a Can Guineu, que compta amb el suport de l’àrea de Cooperació; les partides i ajuts a la gent gran, a l’educació o a col·lectius amb vulnerabilitat. Les subvencions i aportacions a entitats del teixit social, cultural i esportiu de la vila, l’aportació de 200 mil euros a la gestió de la Casa dels Avis o l’impuls de la programació cultural, amb més de 200 mil euros, van ser d’altres de les propostes destacades pel representant del govern.

Grups de l'oposició

El portaveu del PP, Carles Jiménez, va avançar el seu suport favorable a dotar els serveis municipals de més recursos i oportunitats per desenvolupar els seus projectes.

Des de Sant Sadurní En Comú, Arantxa Molina va mostrar-se molt disconforme amb la proposta del govern i va qualificar d’insuficient l’aportació que aquesta modificació de crèdit feia per donar ajuts i suport a les famílies i col·lectius més afectats per la crisi derivada de la COVID-19.

Tot i l’abstenció, la CUP va ser força crítica perquè bona part dels recursos es destinen al pressupost ordinari i no a impulsar polítiques en àmbits que consideren prioritaris com els equipaments o l’habitatge. Arantxa Fernández va tornar a assenyalar l'oposició de la seva formació a la gestió de la Casa dels Avis a través de l’encomana de servei a l’empresa pública SUMAR, o a la negativa del govern a explorar un augment dels ingressos. Tampoc els va convèncer la distribució d’algunes partides i van insistir en fer més esforços en la reactivació de l’economia.

Pedro Campos, portaveu del PSC, va recordar la petició formulada pel seu grup que el pressupost incorporés d’inici la previsió de romanent. Va recordar els indicadors a la baixa de la recaptació municipal i va reclamar una actitud més proactiva per donar resposta a les demandes i les necessitats de molts sectors afectats per la crisi, alhora que va traslladar la seva esperança en que la proposta d’inversions que s’ha de presentar properament serveixi per rellançar definitivament el pressupost de l’Ajuntament.

Properament, el capítol d'inversions

Ton Amat, portaveu de Junts, va destacar el salt qualitatiu que fa el pressupost amb aquesta incorporació. Va recordar la voluntat d’adaptar els comptes municipals a les circumstàncies i el context actual i mantenir la porta oberta als ajuts que està previst ofereixin les administracions, i a impular nous plans especials de xoc per respondre als efectes de la COVID-19. Va posar èmfasi també en la partida de 200 mil euros al capítol 1 de personal per tal d’avançar en l’actualització dels llocs de treball de l’Ajuntament, un assumpte pendent des de fa anys i també es va referir a les inversions previstes per aquest any i que es presentaran properament.

Carles Del Amor va tancar el torn d’intervencions donant resposta a les posicions defensades per la resta de grups i va tornar a referir-se a la proposta d’inversions o als treballs per incorporar criteris de tarifació social a les ordenances com les properes línies d’actuació en l’àrea d’Hisenda municipal. La sessió es va celebrar de forma híbrida, amb diversos regidors participant al ple de manera telemàtica, i es va prolongar durant una hora i mitja.

Àudio

Pujar al principi de la pàgina