Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal de juny
S'aproven les ordenances fiscals que regulen la taxa de les escoles bressol municipals i l'escola de música i s'aprova el reglament per al nou model de gestió de la zona blava.

Aquest dimarts es va dur a terme a la sala de plens i de manera presencial el ple corporatiu municipal corresponent al mes de juny. La sessió, que va comptar amb l’absència del portaveu de Junts per sant Sadurní i primer tinent d’alcalde, Ton Amat - el PSC va decidir pronunciar-se en les votacions amb un regidor menys per mantenir la proporcionalitat del plenari - va començar amb la lectura de la Declaració Institucional en suport a l’Alliberament del col·lectiu LGTBI.

El ple es va prolongar durant una mica menys de dues hores i va tenir principalment propostes de resolució i de tràmit. Entre d’altres, l’aprovació definitiva del reglament d’adjudicació i gestió d’allotjaments temporals en situació d’emergència. El regidor d’Habitatge, Xavi Rodríguez, va subratllar que aquest reglament estableix les bases per regular la cessió i estada, amb un màxim de dos anys, en habitatges per a persones en risc d’exclusió o en situació d’emergència residencial.

El regidor de Via Pública, Pere Vernet,  va presentar també l’aprovació definitiva del reglament per a l’estacionament a la zona blava, en què es va mostrar obert a introduir canvis i revisar el funcionament, una vegada s’ha internalitzat aquest servei i es posi en marxa el nou model, en què es regularà l’estacionament mitjançant un disc horari que permetrà aparcar el vehicle durant 30 minuts de manera gratuïta. 

També va veure llum verda de manera unànime el conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació de serveis socials i altres programes de l’àrea de Benestar Social i d’Igualtat, així com una addenda presentada d’urgència d’un conveni que reforça els ajuts als serveis domiciliaris.

L’addenda per a l’atenció de les persones usuàries de la residència municipal i l’habitatge tutelat per a la gent gran també es va aprovar, tot i que la CUP i el PSC es van mostrar en contra per la posició contrària mantinguda en els darrers anys pel canvi en el model de gestió de la Casa dels Avis.


Ordenances fiscals escoles bressol i escola de música

El plenari va acordar amb el vot favorable de tots els grups la modificació de les ordenances fiscals que regulen la taxa de les escoles bressol municipals i l’escola de música. En el primer cas, s’espera que a la tardor pugui incorporar-se una nova modificació per tal d’introduir criteris de progressivitat fiscal.

Després d’aprovar els reconeixements extrajudicials de crèdit, amb l’abstenció de la CUP, es va donar compte de l’acord del ple de la mancomunitat de municipis de l’Alt Penedès per a la integració de l’escola Intermunicipal a la xarxa de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest traspàs del centre, que passarà a mans de la Generalitat a partir del curs vinent, va ser assumpte d’algunes consultes també durant el torn de precs i preguntes. 

En l’apartat de mocions, es va presentar una proposta en suport a l’amnistia, que va comptar amb el suport d’ERC, Junts per Sant Sadurní i la CUP, i l’abstenció de Sant Sadurní en Comú. El PSC i el PP van absentar-se i no van participar del debat.


Precs i preguntes

Tant el PP com la CUP van sol·licitar més informació en relació a les possibles afectacions que el traspàs de l’Intermunicipal tindria en el personal docent i de servei. 

El govern va respondre, a consulta d’En Comú sobre la reobertura del centre de dia, que s’està a l’espera de instruccions per part de la Generalitat, i també va donar detalls a preguntes del PSC sobre les gestions amb ADIF per a la millora de l’accessibilitat a l’estació de Rodalies, o els requeriments a la Diputació de Barcelona per a la millora d’accessos a la vila que són de la seva titularitat.

Àudio

Pujar al principi de la pàgina