Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja25ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.04.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament lamenta la mort de Francesc Pardo, bisbe de Girona
Va ser rector de Sant Sadurní durant 17 anys. Tenia 75 anys

Aquest dijous ha mort Francesc Pardo, bisbe de Girona, a l’edat de 75 anys. Fou rector de la parròquia de Sant Sadurní des de l’any 1980 fins al 1997. Va tenir també un important paper en la fundació de la cooperativa que va impulsar la construcció dels blocs 10 i 11 dels Habitatges Vilarnau.

L’Ajuntament de Sant Sadurní vol traslladar el condol a familiars, amics i als veïns i veïnes que coneixien a Francesc Pardo i expressar el reconeixement i agraïment a la seva tasca i contribució al municipi durant tants anys.

Francesc Pardo i Artigas va néixer a Torrelles de Foix el 26 de juny del 1946. Va fer els seus inicis com a vicari i va accedir al Seminari Menor de Barcelona, on va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Fou ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès i posteriorment va continuar la seva tasca a Sant Sadurní d’Anoia i a Granollers, entre d'altres. El 16 de juliol de 2008, el Papa Benet XVI el va nomenar bisbe de Girona. Va rebre l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia.

Francesc Pardo

Pujar al principi de la pàgina