Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat27ºC-15ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 16.06.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Revetlla segura. Gaudir com sempre, prevenir com mai
  • No llanceu petards ni coets que puguin arribar a zona amb arbres o de vegetació. A menys de 500 metres de zona forestal no es pot fer foc ni llançar petards.
  • També està prohibit fer volar fanalets encesos

La celebració de Sant Joan és una festa tradicional i molt arrelada al territori, amb participació de tots els públics. Conté una gran riquesa ritual i simbòlica: el foc, però també el menjar, les cançons, i altres pràctiques en són elements essencials. A més, té una significació específica ja que coincideix amb el solstici d’estiu i és el tret de sortida per gaudir de les activitats a l’aire lliure i de les vacances.

La revetlla és una gran festa però també ha de ser una revetlla segura, tant pel que fa a l'ús de la pirotècnia com per evitar els incedis forestals.  Tal com indiquen les dades, un nombre elevat dels incendis forestals durant les revetlles deriven de l’ús de pirotècnia per part de particulars en activitats no organitzades, on no hi ha mesures de seguretat específiques. Els incendis es vinculen, sobretot, a coets i articles pirotècnics voladors en general i a les fonts i altres articles pirotècnics similars. D’altra banda, les activitats organitzades per ajuntaments i entitats i, en general, l’ús professional de la pirotècnia compten amb processos d’autorització i mesures de seguretat que redueixen els riscos.

Gaudeix-la amb precaució i responsabilitat:

  • No llanceu petards ni coets que puguin arribar a zona amb arbres o de vegetació. A menys de 500 metres de zona forestal no es pot fer foc ni llançar petards.
  • També està prohibit fer volar fanalets encesos
  • Recomanem utilitzar petards de baixa sonoritat, dissenyats especialment per a col·lectius amb sensibilitat auditiva com ara nens, gent gran, persones autistes o animals . Actualment existeixen empreses de pirotècnica que han començat a comercialitzar pirotècnia anomenada de baixa sonoritat, per promoure una pirotècnia més inclusiva i sostenible per totes aquelles persones que ho passen molt malament a causa del soroll.
  • CONSELLS PER LA MANIPULACIÓ DE PETARDS

  Més informació Protecció Civil Gencat

 #revetllasegura

infografia revetlla banner

Pujar al principi de la pàgina