Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat24ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.09.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal de setembre
La sessió va incloure, entre d'altres punts, una modificació de crèdit de 451 mil euros i l'aprovació del Pla Local de Salut, els ajuts a l'escolarització, o una moció del PSC en relació a l'aportació a projectes de cooperació

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu ordinari de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia corresponent al mes de setembre amb què es reprenia el calendari de sessions després de la pausa durant el mes d’agost.

La sessió va incloure, entre d’altres qüestions, assumptes destacats com una modificació de crèdit de 451 mil euros. El fet que algunes de les partides tenien relació amb l’augment del cost elèctric als equipaments municipals va obrir alguns comentaris dels grups municipals en relació a la necessitat d’accelerar un canvi en el model energètic, amb l’aposta per la fotovoltaica i que ja comença a avançar amb instal·lacions com la que s’està enllestint aquests dies a la coberta del pavelló de l’Ateneu, o la renovació de les lluminàries de la via pública per models LED, més eficients i de menor consum.

El ple va ratificar per unanimitat un decret d’alcaldia que sol·licita una addenda i renovació del conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb el departament de Drets Socials i que permetrà oferir set places públiques més a la Casa dels Avis, cinc a la residència assistida i dues al centre de Dia. També va veure llum verda el Pla Local de Salut 2023-28 i els ajuts a l’escolarització per al nou curs acadèmic, que incorpora alguns canvis en relació al procediment de gestió i d’adjudicació i de millora de la coordinació amb els centres educatius.

Es van resoldre diversos punts de tràmit en relació a modificacions de les matèries atribuïdes a les comissions informatives, o la composició dels grups municipals.

També es va oferir la xifra d’habitants del municipi, que a data 1 de gener de 2023 es situava en 12.945 veïns i veïnes.

Després d’una llarga bateria de punts en la part de control i donar compte dels decrets d’alcaldia, el plenari va donar suport unànime a una moció del PSC en relació a l’aportació de l’1% del pressupost municipal a cooperació, i que per raons tècniques i administratives no s’ha dut a terme en els darrers exercicis. Des del govern es va defensar la voluntat i compromís que ha mantingut el consistori en destinar recursos als projectes de les ONG al Tercer Món i van expressar la confiança que es trobin els mecanismes per poder resoldre la tramitació d’aquestes subvencions.

 Precs i preguntes

A la part final de precs i preguntes la nova portaveu del Partit Popular, Mari Carmen Díaz, va traslladar l’estat del camí rural entre Can Catasús i Espiells, on s’han detectat diversos abocaments il·legals

Per part del PSC, es va sol·licitar oferir una recepció als jugadors del Noia Freixenet i altres integrants de Sant Sadurní que van aconseguir recentment el títol de campions d’Europa sots-17 amb la selecció espanyola. També van demanar millorar la comunicació en relació a la situació de les obres del camp de futbol, i van fer la consulta sobre el calendari dels propers plens municipals, per la proximitat de festivitats com Tot Sants o la Festa Major.

Des del govern es va respondre al prec del PP que s’han detectat diversos abocaments a algunes localitzacions del municipi i que es reforçarà la senyalització i la comunicació. Així mateix, també es va recordar que es va estendre una felicitació a tots els integrants de Sant Sadurní de l’equip campió d’hoquei i que es cercarà una data per celebrar un acte de recepció a l’Ajuntament.

El ple de setembre va concloure després d’una hora i vint minuts de sessió.

Recupera l'àudio de la sessió al següent enllaç:

Pujar al principi de la pàgina