Plaça Ajuntament, 1. 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel: +34 938 910 325 · Fax: +34 938 183 470
E-mail: ajuntament
Aquest dilluns s'ha celebrat al celler de la Fassina de Can Guineu la trobada anual dels cuiners i cuineres que formen part del col·lectiu Slow Food Catalunya, una trobada que ha servit per a fer entrega del distintiu que els acredita com a membres de l’associació. Enguany, s’han sumat al grup vuit nous restaurants, un menjador escolar, i com a gran novetat, s’ha donat la benvinguda al paraigües Slow Food-Km0 a dues escoles d’hostaleria.
L'acte ha estat apadrinat per la xef Carme Ruscalleda, i també han assistit el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort; l'alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, el regidor de Turisme, Pedro Campos, així com d'altres representants del consistori sadurninenc i la coordinadora del Departament d'Empresa i Treball, Sofia Moya.
Carme Ruscalleda ha demanat al sector capacitat de "resistència" per preservar la qualitat gastronòmica i del que mengem davant la indústria agroalimentària: "Estem posant en les seves mans la nostra alimentació i la nostra salut. Us encoratjo a seguir defensar la nostra cuina com un element distintiu de la nostra cultura, per menjar bo i sa".
Durant la trobada, coordinada pel restaurant sadurninenc Cal Ticus, s'ha anunciat també l’edició de la primera Guia Slow Food Catalunya.
Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre, que neix per a fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Fundada a Itàlia l'any 1989, actualment es troba representada en 122 països diferents. A Catalunya, els cuiners Slow Food, a més, han impulsat el projecte Km0, creat l’any 2008, i que defineix i comprova l’assoliment de certs compromisos que assumeix el xef en relació amb la filosofia del bo, net i just.
Ser un restaurant Slow Food Catalunya vol dir cuinar plats de Km 0 en els quals prioritzar la pagesia propera i ecològica, emprar aliments de temporada, evitar l’ús de transgènics, recuperar varietats en vies d’extinció, posar en valor espècies autòctones, i cuinar peix capturat de forma sostenible.