Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 03.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
A partir de dilluns s'inicia la reobertura dels sectors de serveis i comerços
carrer sant sadurni
  • Cal extremar la neteja i desinfecció dels locals i amb els clients
  • Sempre que es pugui, cita prèvia. Cal reservar un horari per majors de 65 anys
  • Bars i restaurants, menjar per emportar. No es permet consumir a l'interior del local

Què puc fer i què no?

Guia de bones pràctiques comerços

A partir d'aquest dilluns 4 de maig, la fase 0 s’imposarà a tot l’estat espanyol, tret de l’illa de Formentera, que podrà passar a la fase 1. Aquesta fase implicarà principalment la reobertura del comerç minorista i serveis - amb superfície de com a màxim 400 m2.

Caldrà, sempre que es pugui, fer-ho amb cita prèvia per a l’atenció individual dels clients. Aquests locals hauran de garantir al màxim la protecció individual, preservant una distància amb els clients. Hauran d’establir un horari d’atenció preferent per a més grans de seixanta-cinc anys.

bars i restaurants, menjar per emportar

S’obriran restaurants i cafeteries per preparar menjar per emportar, però no es podrà consumir dins el local. No es permetrà l’activitat hotelera ni d’allotjaments turístics. També s’obriran els arxius. En l’àmbit esportiu, es permetran els entrenaments individuals de professionals i federats i l’activitat esportiva sense contacte i, pel que fa a l’activitat no professional, es podrà fer esport de manera individual, anar amb bicicleta, córrer, patinar, sempre mantenint la distància de seguretat i amb màscara quan sigui possible.

S’augmentarà progressivament la freqüència en el transport públic i no hi haurà canvis en la mobilitat i el transport interurbà. També serà obligatori l'ús de mascareta al transport públic

EXTREMAR NETEJA I DESINFECCIÓ ALS LOCALS

Els establiments i comerços han de vetllar per seguir totes les recomanacions de protecció i prevenció sanitàries als seus locals, extremant les mesures de neteja i desinfecció. També amb els clients, mantenint una distància mínima de 2 metres. Els clients han de ser atesos de manera individual, i es recomana disposar d'un taulell o mampara. Sempre que sigui possible, s'hi ha d'anar amb cita prèvia. Si el servei professional ha de tenir contacte amb el client, és obligatori l'ús de mascaretes i guants. S'ha d'establir un horari d'atenció preferent per a persones més grans de 65 anys.

Podeu consultar unes recomanacions i pautes de neteja i desinfecció dels locals al següent enllaç:

Consulta el BOE del 3 de maig amb les disposicions generals i instruccions: BOE 3 de maig

Pujar al principi de la pàgina