Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 27ºC|19ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
ple 1
El ple revisa diverses ordenances per adequar les limitacions sanitàries i restriccions d´aforament d'alguns serveis
Totes les regidores i regidors assisteixen a la sessió des de la sala de plens, per primera vegada des de l´inici de la crisi sanitària

Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal ordinari del mes de juny, sessió que va servir perquè totes les regidores i regidors es reunissin per primera vegada de manera presencial a la sala de plens, des de l’inici de la crisi sanitària. 

Mantenint la distància i distribuïts entre la taula principal i cadires de la sala, el ple va arrencar amb la lectura de la Declaració institucional del Dia de l’Orgull LGTBI - que podeu llegir al següent enllaç -, celebrat el passat diumenge 28 de juny, a càrrec de la regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs.

Modificació d’ordenances

A la primera part de la sessió es van resoldre per unanimitat la modificació de diverses ordenances municipals, per tal d’ajustar la prestació del serveis a les limitacions establertes per les mesures de seguretat sanitària, i que han suposat la reducció dels aforaments o la revisió de la periodicitat.

És el cas de l’escola de música, amb l’aplicació d’una tarifa especial per a la classes d’instrument amb llenguatge aplicat. També s’han reduït a la meitat les quotes del Casal municipal de la Gent Gran o la taxa de prestació dels serveis dels centres socials, culturals i educatius, davant la necessitat de desdoblar els grups d’activitats i passar d’una freqüència setmanal a quinzenal. 

La liquidació de l’exercici 2019 del contracte de l’encomana de servei de la casa dels avis a SUMAR va comptar amb els vots favorables del govern, amb majoria al plenari, mentre l’oposició va tornar a insistir en la seva disconformitat amb el model de gestió a la residència de gent gran municipal. 

Abans del torn de mocions es va acordar l’aprovació del 8 de setembre i 29 de novembre com a dies festius locals per l’any 2021, i es va donar compte del pla estratègic de subvencions per al període 2020-2022.


Moció per la creació d’una empresa pública de serveis municipals

El plenari va comptar en aquesta ocasió amb una única moció dels grups municipals, presentada per la CUP, per impulsar la creació d’una empresa pública de serveis municipals, amb la intenció que gestioni aquells serveis municipals que té l’Ajuntament de manera externalitzada, com podria ser la gestió de les zones blaves o la deixalleria municipal. La proposta també demandava que l’Ajuntament elaborés un informe comparatiu per valorar si podria ser més favorable la gestió directa. 

Els dos grups del govern van votar-hi en contra i també el PSC i el PP s’hi van abstenir, coincidint en els arguments sobre la necessitat d’analitzar i definir el millor model de gestió per a cadascun dels serveis, i qüestionant l’afirmació sobre la major eficiència i millor funcionament. També van posar l’accent en alguns aspectes i compromisos legals que cal valorar abans de posar en marxa una empresa pública. Sant Sadurní en Comú va donar suport a la CUP, tot i que va assenyalar que un dels factors fonamentals per propiciar el canvi és la voluntat política.

Precs i preguntes


A l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP, Carles Jiménez, va voler felicitar públicament la iniciativa dels Confits a Casa durant la Festa dels Barris. El regidor de Via Pública, Pere Vernet, va respondre també a la gestió realitzada al carrer amb diversos arbres morts o que podien suposar algun tipus de risc 

El govern també va contestar, a petició del portaveu Rafa Berlanga, de Sant Sadurní en Comú, que tenen previst el mes de juliol iniciar els contactes amb els grups municipals per avançar en un model de tarifació social per als impostos i taxes municipals. 

Des de la CUP, el regidor Jordi Pujol, va consultar per algunes qüestions de l’àmbit de Cultura, com el destí de la partida del Festival EVA, que no se celebrarà, o que es faci ús del nom aprovat per ple «Casal d’Entitats 1 d’Octubre». També van abordar l’informe de la Fundació Bofill sobre segregació escolar, i la situació negativa que arrossegava Sant Sadurní. 

El regidor d’Educació, Toni Romeu, va recordar la voluntat de l’actual Consistori d’analitzar el tema de la segregació escolar i d’aplicar les mesures necessàries per revertir la situació, i de fer-ho amb la col·laboració de tots els grups municipals i dels diferents centres educatius. Sant Sadurní es va adherir al Pacte Nacional conta la Segregació escolar, i s’està en espera de les conclusions de l’informE encarregat per aquets organisme. També va apuntar la necessitat de valorar amb prudència les dades de l’informe Bofill, que es basen en la procedència dels alumnes i no té en compte altres variables, com els alumnes amb necessitats educatives especials. En qualsevol cas, va recordar que ja s’han començat a posar en marxa algunes de les mesures que apunten els informes provisionals, com la reducció de ràtios a P-3, que ha de permetre fer una gestió més equilibrada de la matrícula viva. Es tracta que entrarà en vigor a l’inici del proper curs, de manera caldrà esperar per veure que l’efectivitat d’aquesta mesura. Va incidir en la necessitat d’abordar l’anàlisi de la segregació escolar amb prudència i de manera constructiva per avançar en el que ha de ser u objectiu compartit per tots els sectors implicats. 

El PSC va convidar l’Ajuntament a adherir-se a la diada especial de Sant Jordi programada el 23 de juliol pel gremi de llibreters i també l’arranjament d’una zona accidentada al costat de l’escola Sant Josep. 

Abans de finalitzar el ple, Josep Maria Ribas va donar una darrera hora sobre la Casa dels Avis, recordant que la residència encara compta amb una persona resident que es manté en positiu en el test per COVID-19, i també una treballadora del centre.

ple 2

PUBLICAT EL 01.07.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic