Publicació 18.08.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Noves mesures i restriccions per fer front a la crisi de la COVID-19
  • Es recomana evitar trobades fora del grup de convivència estable i també limitar a un màxim de 10 persones
  • Es prohibeix fumar a la via pública i espai públic si no es pot mantenir distància mínima de 2 metres

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut aplica a partir d'aquest dimarts 18 de juliol noves restriccions, com la prohibició de fumar a la via pública i espais públics si no es pot garantir distància mínima de 2 metres

RECOMANACIONS DE CARÀCTER GENERAL

Es recomana a la ciutadania la limitació de les trobades socials fora de grup de convivència estable.
Es recomana a la ciutadania que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones.

RESTRICCIONS EN ACTIVITATS D'HOTELERIA I RESTAURACIÓ

En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:
- S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
- S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
- S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

CONSUM DE TABAC I ASSIMILATS

No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

APLICACIÓ DE LES MESURES ADOPTADES

Els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment de les mesures previstes en aquesta Resolució.
Aquesta col·laboració es refereix no només al compliment de les mesures i obligacions establertes en la Resolució, sinó també a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries.
En tot cas, els incompliments individualitzats del que disposa aquesta Resolució poden ser constitutius d'infracció administrativa, de conformitat amb el que disposa el Decret llei 30/2020, de 4 d'agost, pel qual s'estableix el règim sancionador específic per l'incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Pujar al principi de la pàgina