Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat27ºC-13ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 20.01.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sorteig de les persones que formaran les meses electorals el 14F
S'ha realitzat en un ple extraordinari i urgent aquest dimecres, a l'espera de la resolució a les al·legacions del govern davant del TSJC

Aquest dimecres al migdia s'ha celebrat, a la Sala de Plens de l´Ajuntament, el Ple Extraordinari i Urgent per realitzar el sorteig de les persones que prendran part a les meses electorals el 14 de febrer, jornada d'Eleccions al Parlament de Catalunya, en un ple semi-presencial i telemàtic, en el qual s'han excusat els membres de la CUP.

El sorteig informàtic s'ha realitzat aleatòriament i s'han seleccionat, entre les persones que figuren al Cens Electoral, a les persones que conformaran les meses, entre els majors de 18 anys i menors de 70 i amb la titulació o estudis previstos a la llei.  

Les persones interessades rebran la notificació al seu domicili. 

La Llei Orgànica 2/2011, de 28 de gener, estableix que la formació de les meses electorals és competència dels ajuntaments, sota la supervisió de les Juntes Electorals de Zona i que el president i els vocals de cada mesa han de ser designats per sorteig públic entre la totalitat de les persones censades menors de 70 anys –si bé a partir dels 65 anys poden manifestar la seva renúncia- i que sàpiguen llegir i escriure. En el mateix sorteig també s´escullen cadascun dels suplents de cada mesa.

A l'espera de la resolució de les al·legacions davant del TSJC

El govern de la Generalitat havia ajornat les eleccions al dia 30 de maig a causa de la situació sanitària, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha resolt que les eleccions catalanes es mantenen, per ara, per al 14 de febrer. Malgrat que el govern ha recorregut la decisió, s'han de mantenir els tràmits per si finalment es celebren els comicis.

meses electorals

Pujar al principi de la pàgina