Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Noves mesures i restriccions a Catalunya a partir de dilluns 1 de març
Els canvis afecten al comerç, l'esport i les sortides escolars

El Procicat, dirigit pels departaments de Salut i Interior, ha revisat les mesures de prevenció i control vigents en l’actual context de la COVID-19 a Catalunya.

A partir de l’1 de març entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. La tímida millora en les actuals dades epidemiològiques a Catalunya permet modificar alguns dels aspectes que ja recollien les resolucions generals anteriors. Els canvis afecten directament l’obertura de centres comercials. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Es mantenen les mesures vigents actualment, però  amb algunes modificacions: 

  • En l'àmbit comercial:
    Podran obrir les botigues de més de 400 metres quadrats i els centres comercials de dilluns a divendres, sempre amb el 30% de l'aforament i amb la restauració dels centres comercials tancada. El petit comerç manté les mesures actuals: 30% d'aforament i caps de caps de setmana tancats, excepte establiments dedicats a la venda de productes  i serveis essencials. Els centres i recintes comercials de més de 400 m² han d'aplicar l’aforament sobre aquesta superfície màxima i tenir mesures de ventilació reforçades.
  • En l'àmbit esportiu:
    Es permet a l’aire lliure i les piscines amplien l'aforament al 50%; Instal·lacions i equipaments d’interior poden obrir amb un aforament del 30%,  sempre que garanteixin la ventilació, la qualitat de l’aire i l'ús de mascareta en activitats grupals; Competicions: només en categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés.
  • En l'àmbit educatiu:
    Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva; Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla. A partir del 8 de març es podrà recuperar la presencialitat el segon curs d'universitat, com ja es fa des del 8 de febrer en el primer curs.

Podeu consultar aquí totes les mesures vigents a partir de l'1 de març:

Gencat.cat

mesures 1 març

Pujar al principi de la pàgina