Publicació 30.03.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
L'Ajuntament aprova un paquet d'un milió d'euros per a inversions
Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal ordinari del mes de març

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar aquest dimarts en la sessió ordinària corresponent al mes de març una incorporació al pressupost d’una mica més d’un milió d’euros – 1.008.415 euros – que provindran del romanent de tresoreria i que permetran afrontar diversos projectes i compres que es destinaran principalment a la millora dels equipaments i a l'espai públic.

El PP es va abstenir de participar en el debat, per possible conflicte d’interessos, i el PSC va expressar el seu malestar perquè la relació d’inversions no incorporava cap de les seves propostes votant-hi en contra.

Alguns dels principals projectes que s’abordaran seran: millores a les escoles bressol municipals, l’arranjament i condicionament de Can Mas de la Riera; una millora en l’enllumenat que compta també amb fons europeus; la instal.lació d’una cuina al Centre Vilarnau; la millora al Parc de la Rambla, o les obres del pavelló de l’Ateneu, així com inversions informàtiques i per a l'impuls de l'Administració electrònica, entre d’altres.

La sessió va tornar a celebrar-se en un format híbrid, amb l’alcalde i un representant de cada grup municipal presents a la sala de plens i la resta  de regidors i regidores seguint-la de manera telemàtica. Va ser un ple amb molts punts a l’ordre del dia, en què es van resoldre amb agilitat l’aprovació de la majoria d’assumptes de tràmit, pel que fa a reglaments i ordenances.

Així, es va donar llum verda per a l’estacionament regulat a la zona blava. En les properes setmanes es farà el lliurament als domicilis d’un disc horari i que, una vegada es posi en marxa el nou model, s’haurà de situar al vehicle de manera visible des de l’exterior, permetent un estacionament gratuït de mitja hora. Des del govern es va explicar que una comissió avaluarà el funcionament del nou model i de l’efectivitat de la rotació.

També va rebre el suport unànime el reglament del registre municipal d’entitats i associacions, així com el d’adjudicació i gestió d’habitatges de que disposi l’Ajuntament i que pugui oferir temporalment en situacions d’emergència, o l’ordenança de subvencions.

Tots els grups van acordar també l’aprovació del conveni amb el Consell Comarcal per al projecte «tecnologia i millora del talent en cadena de valor alimentària a l’Alt Penedès», la cessió de l’antic local d’Acció Social, al carrer Hospital, com a nova seu de l’organisme de gestió tributària, que està enllestint les obres, o l’ordenança reguladora dels serveis en centres socials, culturals i educatius, per encabir la nova proposta del Club de lectura juvenil impulsat per la biblioteca.

Casal d’Estiu

La CUP, que ja va votar en contra del Pla Local de Contractacions per la seva defensa a que serveis com la deixalleria o el Casal d’Estiu siguin gestionats directament per l’Ajuntament, tampoc va donar suport per aquest motiu a l’ordenança reguladora del servei del Casal d’Estiu i va recordar la seva aposta per la tarifació social en les taxes municipals. El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, va avançar que es mantindran les cinc setmanes de Casal i que l’Ajuntament cobrirà un 60% del cost, tot i que enguany hi haurà un lleuger augment a conseqüència de les mesures de desinfecció i seguretat sanitària a causa de la COVID-19. Posteriorment també es va validar el sistema d’accés i barem de puntuació. La regidora de Joventut, Marta Csstellví, va explicar que s’ofertaran 415 places de Casal d’Estiu, i que els barems establiran una prioritat per als nens i nenes empadronats al municipi, així com la celebració d’un sorteig públic, per evitar donar preferència a l’ordre de presentació de sol·licituds.

En la part final del ple es va resoldre favorablement alguns punts d’ordenació urbanística. També la indemnització a l’empresa que gestionava el servei de zona blava, amb motiu de la suspensió durant l’estat d’alarma, un assumpte en què la CUP i En Comú s’hi van abstenir.

Després de donar compte dels decrets d’alcaldia i acords de la Junta de Govern, es va donar resposta a algunes qüestions dels grup, en aquest cas de la CUP, com la relativa a la revisió de l’horari i condicions de refrigeració dels treballadors de la deixalleria durant l’estiu, o sobre el desplegament dels Mossos amb motiu de l’anunci d’una manifestació per la llibertat d’expressió a finals del passat mes de març.

El PSC, per la seva banda, va consultar per la reobertura del Casal municipal de la Gent Gran, sobre el conveni amb Creu Roja, la petició d’una comissió monogràfica sobre els resultats del pla de xoc, i també es va queixar de l’endarreriment i la informació publicada en relació a la posada en marxa del disc horari a la zona blava.

ÀUDIO

ple municipal març 2021

Pujar al principi de la pàgina