Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple municipal d'abril
Ja podeu recuperar l'àudio i el vídeo de la sessió


Aquest dimarts es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Sadurní, corresponent al mes d’abril, que va començar amb un especial record i un minut de silenci als exregidors Xavier Raventós i Salvador Domènech.

Una votació secreta i en urna dels regidors del plenari va servir per aprovar l’elecció de Jordi Nin i Ramon Ibáñez com a jutge de pau titular i jutge substitut, respectivament.

El regidor Xavier Rodríguez va ser l’encarregat de presentar el punt de suspensió de llicències i tramitacions en relació a l’ús i instal·lació d’energies renovables, una decisió que pretén endreçar i regular de manera sostenible i equilibrada un possible desplegament futural territori. Tots van sumar-s’hi a l’acord, tot i que la CUP va reclamar un altre model de transició energètica, i el PP s’hi va abstenir.

Tots els grups també van donar suport a l’aprovació d’un programa d’inspecció d’aquells habitatges de grans tenidors buits o desocupats, per tal que l’Ajuntament pugui impulsar accions sobre el mercat de l’habitatge al municipi i combatre les dificultats d’accés a un sostre per a moltes famílies.

També en la primera part es va aprovar una gratificació al personal municipal que va estar de servei durant la primera fase de la pandèmia. El plenari va resoldre altres assumptes de caire administratiu, com declarar deserta la licitació d’un dels lots del contracte de serveis de neteja d’edificis i escoles. El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor, va justificar la necessitat de revisar el pressupost de licitació, per tal d’encabir algunes necessitats extres com a conseqüència de la pandèmia i les mesures de seguretat sanitàries. La CUP es va posicionar en contra, recordant la seva aposta per un model més proper i compromès dels serveis públics, sigui a través de la internalització o amb fòrmules com les cooperatives de serveis.

De manera unànime es va modificar l’ordenança fiscal número 12 per incloure el pati de Can Guineu com a nou espai per a la reserva i ús per part d’entitats i particulars, així com la revisió dels preus públics de publicitat per al programa de Fires i Festes.

Durant el torn de donar compte dels decrets d’alcaldia i acords de la junta de govern, l’alcalde Josep Maria Ribas va respondre a petició del PSC, entre algun altre assumpte, que s’havien pogut atendre totes les sol·licituds de nínxols de l’ampliació del cementiri, fins i tot d’aquelles persones que havien quedat inicialment en llista d’espera.


Mocions

Totes els grups municipals van acordar sol·liciar al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que s’inclogui el míldiu com a malaltia assegurable a Catalunya, com a mesura de suport a la pagesia després de les grans afectacions patides en la campanya de verema de l’any passat, així com una reivindicació per un preu just del raïm.

Tot i que algunes formacions no van compartir alguns dels arguments del text expositiu, finalment tots els partits, amb l’abstenció de la CUP i el PP, van donar suport a la moció de Sant Sadurní En Comú en suport a les mobilitzacions de l’1 de maig, Dia Internacional dels treballadors i treballadores.

I per unanimitat es va votar favorablement a la moció del PSC, després de modificar la introducció del text, per preservar les activitats culturals durant el confinament, una proposta que va servir per posar en valor la defensa de la cultura i l’esforç des de l’Ajuntament per programar actes i mantenir vives les tradicions locals malgrat els condicionants de la crisi sanitària.

Al torn de precs i preguntes, la regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs ,va respondre a la interpel·lació del PSC sobre la relació amb Creu Roja, exposant els requeriments que des de l’Ajuntament es fan a aquesta entitat per tal que puguin acollir-se als ajuts i subvencions. Va recordar que ja es manté un conveni amb Creu Roja a través del Consell Comarcal i va defensar la necessitat que el seguiment i anàlisi dels casos i situacions de vulnerabilitat de les persones usuàries es faci des de la regidoria.

També el grup socialista va consultar per les obres per millorar l’accessibilitat a l’estació de rodalies, sobre la proposta de fer un major seguiment i sancions sobre la recollida de residus i també va demanar un major esforç comunicatiu de l’Ajuntament a través dels canals tradicionals.

Des d’En Comú, per la seva banda, es va traslladar la queixa d’alguns abonats de la piscina per les dificultats de trobar hores lliures per accedir a les instal.lacions.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina