Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.09.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El ple municipal es compromet amb el procés participatiu de Can Guineu
Podeu veure el vídeo en streaming de la sessió i recuperar l'àudio de Ràdio Sant Sadurní

Aquest dimarts es va reprendre el calendari de plens municipals de l’Ajuntament de Sant Sadurní després de la pausa de l’agost. 

La sessió va comptar amb l’absència de la regidora del PSC, Marina Agudelo, fet que es va traduir en que un dels membres del govern s’abstingués en les votacions per tal de mantenir la proporció del plenari, segons el consens al que van arribar els partits ja fa un temps. 

La sessió va iniciar-se amb l’aprovació per unanimitat d’un conveni amb el Consell Comarcal per tal d’impulsar el projecte Riu Inclusiu, que vol afavorir la integració laboral de persones en risc d’exclusió i la millora del territori. 

El compte general de l’exercici 2020 de l’Ajuntament va tenir el vot favorable de totes les formacions, a excepció del PSC, que s’hi va abstenir per mantenir, van dir, la coherència amb el seu posicionament en l’aprovació del pressupost municipal. 

Per urgència, també el plenari va donar suport a la convocatòria de subvencions per concurrència competitiva de les entitats i associacions de l’àmbit cultural. 

Després de donar compte d’alguns assumptes de l’àmbit econòmic i urbanístic, així com dels decrets d’alcaldia i acords de la junta de govern, es va entrar en el torn de les mocions. 

Tots els grups van acabar encapçalant una proposta presentada per la CUP per donar suport al procés de participació ciutadana que s’endegarà properament per definir el futur ús de Can Guineu, i que va presentar finalment un text acordat per totes les formacions. L’objectiu és el de mostrar unitat i consens a l’hora de fomentar la màxima participació i el compromís dels partits en respectar i impulsar el resultat que se’n derivi de la consulta ciutadana.

També va ser unànime el suport a una moció del PSC sobre la situació de les dones a l’Afganistan, tot i que la proposta no va estar exempta de les crítiques per part de la resta de grups en relació a diversos motius, com la posició del govern espanyol o del cap de la diplomàcia europea, el socialista Josep Borrell, vers el govern talibà o la situació de les dones a d’altres estats islàmics,  i també es va lamentar que el PSC local s’abstingui de participar en debats quan el plenari presenta assumptes més propers.


Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, el Partit Popular va sol·licitar més seguretat i control en les concentracions i botellons que els caps de setmana es produeixen als polígons de Subirats propers a la vila i va sol·licitar que l’Ajuntament enviï una comunicació al municipi veí.

La CUP, per la seva banda, va reiterar la queixa per l’escassa presència femenina a les Fires i Festes i va recuperar la moció que va aprovar l’Ajuntament per garantir la paritat en els grans esdeveniments socials i culturals.

També el PSC s’hi va referir a la programació de les Fires, incidint també en un cert biaix en relació a l’estil de les propostes i al tipus de públic al que es dirigien la majoria dels espectacles. 

El grup socialista va demanar impulsar algun espai de diàleg i treball conjunt amb les entitats esportives del municipi, així com fer un seguiment i registre de les mocions, i també una consulta pel que fa a la cessió d’un espai al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès.

Des del govern van emplaçar els grups a abordar aquestes qüestions a les comissions informatives. El ple va concloure després d’una hora i mitja de sessió.

Pujar al principi de la pàgina