Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 25.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament prorroga la suspensió de la taxa de taules i cadires a la via pública durant aquest 2022
El nou reglament de la zona blava permetrà l´estacionament gratuït durant una hora i mitja

ple gener 2022

Aquest dimarts va tenir lloc el ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Sadurní en què es van presentar a l’ordre del dia assumptes destacats com la suspensió de l’ordenança que regula l’ocupació de la via pública amb taules i cadires. 

El govern, amb el suport unànime de la resta de grups, va aprovar aquesta nova pròrroga d’una mesura que s’aplica des de l’inici de la pandèmia i que té com a voluntat ajudar i contenir la càrrega fiscal als establiments de restauració, que s’han vist tan afectats per l’impacte de la crisi sanitària. 

La mesura tindrà efectes des de l’1 de gener i es mantindrà durant tot aquest 2022. Des dels grups de l’executiu local es va destacar que aquesta suspensió també ha esperonat més d’una desena de locals, que no en tenien abans, a col·locar terrassa al carrer per tal de dinamitzar els seus negocis.

Una altra de les qüestions destacades va ser l’aprovació inicial, amb el suport de tots els grups, de la modificació del reglament d’estacionament a la zona blava, que incorpora com a una de les principals novetats l’ampliació de l’estacionament gratuït a una hora i mitja. Alguns grups van lamentar el poc debat en el procés d’elaboració i també el temps que s’està trigant en aplicar els canvis des que es va extingir el contracte amb l’empresa que gestionava la zona blava.

A banda d’alguna qüestió de tramitació administrativa i de planejament, també van prosperar l’aprovació dels convenis amb el Consell Comarcal en matèria de Joventut o d’una prestació d’assistència tècnica de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Alt Penedès en matèria de RH, punt aquest que va comptar amb l’abstenció del PSC.

Modificació de crèdit

El conjunt del plenari va donar llum verda a una modificació de crèdits per valor de 2,1 milions d’euros que se sol·licitarà inicialment a través de crèdit, per tal d’afrontar dues importants obres que s’iniciaran en els propers mesos, com són la reforma de la Casa dels Avis i la remodelació del camp de futbol. El regidor d’Hisenda, Carles Del Amor va assenyalar que la quantitat sol·licitada podria ser menor depenent dels fons propis que pugui disposar l’Ajuntament un cop es faci el tancament del passat exercici i de quin sigui el romanent de tresoreria disponible.


Mocions

La darrera fase del ple va comptar amb el debat de dues mocions presentades pel PSC i la CUP en relació a la immersió lingüística, el model d’escola catalana i la defensa del català, davant la sentència que exigeix un 25% de classes en castellà. Totes les formacions van instar a allunyar la justícia de la política i a preservar i defensar el model d’educació i de la llengua catalana que havia estat sempre motiu de consens.


Després de recollir algunes esmenes en el redactat, la proposta socialista es va aprovar amb el suport de tots els grups, el vot contrari de la CUP i l’abstenció del PP. La moció de la CUP, per la seva banda, va prosperar també amb el vot favorable del plenari, a excepció del PSC i el PP que s’hi van abstenir. 


En un ràpid torn de precs i preguntes, el govern va respondre a consulta de la CUP que la construcció d’una coberta per a la graderia del camp de futbol s’inclourà en l’apartat de millores tècniques dels plecs per a la contractació de l’obra, i també es va proposar l’espai de la comissió informativa per informar el PSC sobre les propostes rebudes per al manteniment i millora de les rotondes de la vila. 

Àudio

Pujar al principi de la pàgina