Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Calendari Obrir/tancar filtre
AnteriorsABRILSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
AnteriorsMAIGSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
AnteriorsJUNY
DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per àrees Obrir/tancar filtre
Àrees
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Dimecres
1
juny
2022
Presentació del llibre "Terra nostra" de Xavier Borrell i Agustí Argi
Lloc: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Hora: 19 h
Organitza: Biblioteca Municipal amb la col·laboració de Caves Fonpinet
Tipus d'acte: Literatura

Xavier Borrell És escriptor i gestor cultural, especialitzat en novel·la negra. Premiat en diferents certàmens, ha publicat diverses novel·les: Amores Inciertos, El canto de la ira, Mar en piedra, Casta Diva i el llibre de relats El baile de los negros. Actualment, dirigeix el web cultural Propera parada cultura i el programa de Ràdio Cubelles Cubelles Noir Ràdio, és col·laborador del programa de Ràdio 3 (RNE) Todos somos sospechosos i comissari del festival de Novel·la Negra Cubelles Noir. 
L’any 2017 va rebre el Premi Ciudadano Noir que lliura el festival Tenerife Noir ala millors divulgadores del gènere.

Agustí Argimon Vicepresident del Festival de Novel·la Negra del Garraf "Cubelles Noir" i President del Jurat del Premi Cubelles Noir a la millor novel·la escrita per una dona en llengua catalana. Lector de novel·la negra-criminal des de fa molts anys i implicat en diferents moviments socials, en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana.

Sinopsis
A Cubelles, una vila que cerca trobar-se a si mateixa, després del tancament d’una central tèrmica, fruit dels seus malsons de les darreres quatre dècades. La gent fa aparent vida normal, entre tensions polítiques d’anys enrere que porten a no tenir una governança clara des que es va instaurar la democràcia. Allà viu Glòria, una dona que ha tornat als seus arrels, a conseqüència d’una separació per infidelitat del pare de les seves filles. Puja i baixa cada dia a treballar a Barcelona en rodalies, mentre el seu pare cuida de les nenes a la antiga masia de la família, quan ella ha d’absentar-se.

Un dia li agafa un incendi dins el lavabo del tren i per culpa del fum queda inconscient. A prop d’allà, Jacint tot just comença el seu torn a la caserna de bombers de  Vilanova i la Geltrú, quan es avisat del incident, surt corrents amb el seu equip, i tot i el perill, no dubta en endinsar-se per intentar salvar la Glòria.
           

Més endavant, es coneixen els dos i comencen una romàntica història d’amor interrompuda per unes estranyes desaparicions i misterioses morts que s’està esdevenint a la vila, en els moments que ell s’ha traslladat a viure amb la família a la casa comuna. La noia descobreix, fent preguntes en el moment precís, però sense insistir gaire, en que es un ex-membre de Terra Lliure reinserit després d'anys a la presó, i que, al contrari que altres excompanys actualment molt actius en recolzar una vesant concreta del independentisme, més arrelada en el xoc frontal amb l’estat; ell intenta refugiar-se en la lectura de clàssics i en veure notícies internacionals per evadir-se d’un temps que li porta records foscos.
           

Les desaparicions continuen, amb la indignació de la gent del poble, que veuen com els mossos d’esquadra no connecten un crim amb altre, i no posant els mitjans necessaris per esbrinar els culpables de tot això.
           

Jacint, entre somnis i records de la seva etapa d’activista, es veu implicat en ajudar en la investigació dels fets al seu amic dels temps de preparació de probes físiques per ser funcionaris, el cap de Policia Local. Amb la col·laboració del seu contrapunt, el Xungo, un antic camarada de lluita armada del bomber, actualment guàrdia forestal del Garraf, qui aplica mètodes poc correctes en ple Segle XXI.
           

Així transcorrerà una apassionant cursa contrarellotge per intentar salvar els desapareguts, entre els dubtes que els frenen i els empaiten a l’amor, l’arrel a la terra, l’amistat i l’honor.

terra nostra
Pujar al principi de la pàgina