Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 24.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Acte de Reconeixement al Jutge de Pau Josep Parera, després de trenta-dos anys al càrrec
El consistori, antics batlles i batllesses, companys del jutjat encapçalats pel nou jutge de pau, familiars i amics l'hi van voler agrair la seva dedicació al municipi

Reconeixement jutge de pau - exalcaldes

Aquest dilluns el consistori sadurninenc, encapçalat per l'alcalde, Ton Amat; antics batlles i batllesses del municipi, companys i companyes del jutjat amb el nou jutge de Pau, Jordi Nin, al capdavant i familiars i amics van homenatjar Josep Parera Jordan, que durant trenta-dos anys ha servit a la comunitat sadurninenca. Tothom va tenir paraules d'agraïment a l'enorme tasca que ha dut a terme durant tots aquests anys.

L’alcalde, Ton Amat, va excusar la presència d’alguns exalcaldes i regidors que per diversos motius no van poder assistir a l’acte i va voler transmetre de part de tothom un gran agraïment per la feina feta, tot lliurant-li un obsequi: «Trenta-dos anys de servei a la vila. Aviat està dit. Des de l’1 de febrer del 1990, com a jutge suplent i des de l’abril del 1993 com a jutge titular. D’això, ja em permetreu, no se n’ha de dir servei, se n’ha de dir vocació i responsabilitat admirable». Amat va afegir que el fet de ser jutge de pau dona una perspectiva única del municipi, no només pel fet de donar fe de naixements i defuncions, de casaments i expedicions de llibres de família, "sinó pel fet de tenir una àmplia perspectiva dels canvis socials i generacionals i també de l’evolució del poble a través de les diferents alcaldies. Ha compartit càrrec amb tots els alcaldes i alcaldesses que ha tingut la Vila en l’etapa democràtica, i per aquest motiu tots han expressat el seu desig de ser avui aquí, malgrat finalment alguns hagin hagut d’excusar-se-. Per tots aquests motius i molts d’altres, aquest consistori li ret avui aquest homenatge, en forma de profund agraïment per tots aquests anys de vocació, de responsabilitat i de servei a l’administració pública, als sadurninencs i sadurninenques, i en general al poble de Sant Sadurní».

Josep Parera, emocionat per l’homenatge, va fer un repàs pels canvis ocorreguts durant tots aquests anys i per algunes de les moltes anècdotes viscudes gràcies al càrrec i va agrair el suport incondicional de la seva família: «Justament avui estem de celebració perquè fa cinquanta-dos anys del casament amb la Maria».

Al torn dels exalcaldes i alcaldesses Marcel Gabarró, a banda de destacar la qualitat de bon conversador de Parera, va expressar que «quan era petit els meus pares em deien que quan algú tenia problemes, anaven a buscar un home bo, el jutge de pau, que donava un cop de mà a les persones perquè s'entenguessin i no es barallessin. Si tu Pep has estat trenta-dos anys ocupant el càrrec és perquè realment ets un home bo".

L’exalcalde Joan Amat, pare de l’actual batlle, va desgranar alguns records de moments compartits amb Parera durant la seva època com a alcalde, com l’important canvi que va suposar la nova ubicació del jutjat al Passeig del Parc. Amat va agrair sincerament la seva tasca i vocació i va desitjar «molts encerts al nou jutge de pau, Jordi Nin».

Per la seva banda Susanna Mérida va posar l'accent en la importància de la família, perquè un càrrec així «pren als de casa molt de temps per dedicar-lo a la ciutadania», així com en la importància de la confiança «un valor clau per haver estat escollit cada quatre anys durant tant de temps». 

L’exalcaldessa va aprofitar l’oportunitat per valorar la importància dels jutjats de pau en al vida municipal i va explicar que des de la Federació de Municipis s'ha preparat una moció en suport als jutjats de pau, en contrapartida a un projecte de llei que els qüestiona. L'Alcalde es va comprometre a treballar en aquest sentit des del món local.

Josep Parera, commogut quan el seu germà li va expressar que «el fet de ser com som ho devem als nostres pares» va cloure l'acte recordant que el primer jutge de pau de Sant Sadurní va ser el pare de Toni Romeu, regidor justament de Patrimoni i Memòria Històrica, a banda d’Educació i Normalització lingüística, present a l'acte junt amb una àmplia representació de regidors i regidores del consistori. 

Més imatges al Flickr

Pujar al principi de la pàgina