Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert32ºC-17ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 21.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Més de 1.400 veïns i veïnes participen a la consulta ciutadana sobre els usos de Can Guineu
consulta ciutadana
La proposta artística, social i cultural obté el 83% dels vots

Aquest dilluns 20 de juny es va tancar el període de votació de la consulta ciutadana sobre els usos de la casa pairal de Can Guineu, adreçada a tots els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys i que s’ha prolongat durant deu dies  a través del portal participa.santsadurni.cat i en els punts de votació que s’han instal.lat a diversos espais del municipi.

La consulta ha tingut una participació de 1.417 persones, que representen un 13,07% del cens d’aquesta convocatòria. La proposta artística, social i cultural ha estat l’opció que ha obtingut més suport, amb un 83% del vots, per davant de la segona alternativa, que plantejava una proposta de promoció del patrimoni local, que ha rebut el 17% restant.

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sant Sadurní valora molt positivament el desenvolupament del procés i considera un èxit l’índex de participació assolit, alhora que agraeix l’interès i la implicació dels veïns i veïnes en aquest exercici de governança i coresponsabilitat en la gestió i les decisions municipals.

Un 54,15% de les persones participants a la consulta eren homes, i per franges d’edat, la màxima participació s’ha registrat entre els 40 i 49 anys, amb un 23,4%, seguit per la franja de 50 a 59 anys, amb un 20,4%.

Cal destacar que fins a 502 persones, més d’un terç del total – el 35,4% - , han exercit el seu dret de participació a través dels punts de dinamització i votació que es van instal·lar al carrer i a Can Guineu. Així mateix, les jornades de portes obertes a l’edifici van comptar també amb una notable afluència de visitants.

La propera setmana està prevista la celebració d’una roda de premsa per ampliar els resultats i donar més detalls sobre la consulta ciutadana.

Amb la consulta ciutadana finalitza el procés participatiu que es va endegar la tardor del 2021 amb una fase inicial de recollida d’idees per part de la ciutadania. Posteriorment, una comissió d’experts va avaluar les propostes presentades i va resoldre presentar dues alternatives d’usos, que s’han sotmès a votació.

Consulta Ciutadana Usos Can Guineu. Del 10 al 20 de juny
Votació telemàtica a través de participa.santsadurni.cat.
Persones empadronades a Sant Sadurní majors de 16 anys

Cens 10.842 persones
Participació 1.417 (13,07%)

1. Proposta Artística, Social i Cultural 1.177 vots (83%)
2. Proposta de Promoció del Patrimoni Local 240 vots (17%)

Pujar al principi de la pàgina