Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta i pluja escasa17ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Festa del Vi i l'Oli Novell de Covides 2022
Hi van assistir l'alcalde i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a banda d'altres representants del consistori i autoritats

Ton Amat a Covides

La cooperativa Covides va acollir diumenge la Festa del Vi i l'Oli Novell 2022, la trobada anual de més d'un miler de socis i sòcies on hi van prendre part l'alcalde, Ton Amat i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a banda d'altres representants del consistori i autoritats com el President del Consell Comarcal Xavier Lluch; el President de Covides, Fèlix Galimany; i el President de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya Ramon Sarroca.

Després d'una visita per les instal·lacions i la signatura del llibre d'Honor per part de la Consellera, va començat l'esmorzar que va culminar amb els parlaments.

L'Alcalde, Ton Amat, va agrair la feina que fa la cooperativa Covides, tan arrelada al territori i va reivindicar treballar conjuntament perquè la pagesia es pugui guanyar la vida dignament: "Malauradament en aquest país ens omplim la boca de la defensa del territori i no deixem que els nostres pagesos es guanyin la vida dignament: i no només parlo del raïm, sino que podríem parlar de l’avellana, de fruiters,... Per tan hem de treballar entre tots administracions, empreses, treballadors, pagesos per trobar a una solució la dels preus dignes que no pot esperar més".

Amat va afegir que "aprofitant l’assistència de la Consellera, no podem deixar escapar l’oportunitat per parlar de renovables. Anem tard en la implantació de les renovables. Consellera en necessitem i les necessitem ja. Si les plantegem be es poden tirar endavant amb grans consensos. Fem-ho i ràpid". 

També va fer una reivindicació a la Generalitat per part dels ajuntaments: "Consellera elimineu els excessos de processos administratius, de burocràcia que ens ofeguen tant a administracions, com pagesos, empreses... Sabem que tot no és de la Generalitat, Europa i el govern de l’estat en tenen també una gran responsabilitat. Però almenys la part que podem, fem-la. El ciutadans i el país ens ho agrairà". 

L'Alcalde va finalitzar el seu parlament felicitant a Covides per la seva història i encoratjant-la a continuar  treballant per aconseguir millors resultats i per aportar més valor afegit als productes que ens dona la terra. 

Podeu veure imatges de la jornada (cedides per Covides) al  Flickr de l'Ajuntament   

Pujar al principi de la pàgina