Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert39ºC-24ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 24.04.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament es compromet en la lluita contra el canvi climàtic
El ple municipal d'abril aprova també el preu públic del Casal d'Estiu

Aquest dimarts va tenir lloc el ple ordinari corporatiu corresponent al mes d’abril, una sessió que, entre d’altres, va servir per aprovar els preus definitius de la taxa del Casal d’Estiu i perquè tots els grups municipals presents al plenari aprovessin una moció contra el canvi climàtic.

La sessió va tenir l’absència del portaveu del PP, Carles Jiménez, en una primera part en què es van resoldre assumptes administratius i de tramitació. Destaca el conveni signat entre l’Ajuntament de Sant Sadurní i l’INCASOL (Institut Català del Sòl) per al desenvolupament del sector de Can Ferrer III, que permetrà augmentar el sòl per a la promoció industrial.

El plenari va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la revisió del 3% de la taxa del Casal d’Estiu. Així la quota individual del Casal d’Estiu infantil serà de 206 euros; 175,10 € per persona si s’inscriuen dos germans, i 159,65 € per persona si és el cas de tres germans o més.

 Lluita contra el canvi climàtic

Totes les formacions presents al plenari van adherir-se al text d’ERC i proposat pel Consell municipal de medi ambient, per tal de prioritzar les polítiques de sostenibilitat en el proper mandat i dotar al departament de Medi Ambient dels recursos necessaris, així com l’augment de les actuacions en matèria de prevenció d’incendis forestals. Entre d’altres mesures la moció també inclou impulsar l’espai de Can Mas de la Riera com a pulmó verd, traslladant-hi el departament de Medi Ambient, entre d’altres accions.

Des del govern es van assenyalar els projectes endegats durant els darrers anys, tot i reconèixer la manca de celeritat, com van assenyalar alguns grups de l’oposició, en àmbits com els de la transformació del model energètic i l’aposta per les renovables.

 Precs i preguntes

En un torn breu de precs i preguntes la CUP i el PSC van consultar per la situació de bloqueig en relació a les subvencions i ajuts atorgats als projectes de Cooperació, i també la formació cupaire va reclamar més suport de la regidoria de Cultura durant la jornada de Sant Jordi. 

Abans de finalitzar l’alcalde Ton Amat va apuntar que a principis de maig està previst un ple extraordinari per al sorteig de les meses electorals. 

ple abril

Pujar al principi de la pàgina