Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.04.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Comunicat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Davant dels fets que s'han produït durant els darrers mesos a Sant Sadurní, i amb la detenció ahir divendres, per part d'agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra de cinc persones implicades en fets que poden ser tipificats com a delicte a diversos punts del municipi, així com la situació que es va originar al voltant de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil,  l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia emet el següent comunicat:

L'Ajuntament és conscient del malestar entre els veïns i veïnes per aquesta complexa situació i des de fa mesos està fent totes les gestions possibles amb el Ministeri d'Interior per tal que posi remei a l'ocupació de la caserna, que no és propietat de l'Ajuntament. Reclamació que s'ha reiterat al Ministeri avui mateix.

Ahir al vespre l'alcalde, Ton Amat, i el regidor de Governació, Pere Vernet, van personar-se a la caserna per conèixer la situació. Així mateix, aquest matí l'alcalde ha traslladat al delegat del Govern de l'Estat la necessitat d'arribar a una solució definitiva per resoldre aquest problema.

D'altra banda, aquest dissabte al matí un grup d'operaris de la brigada municipal i agents de la policia local han dut a terme treballs per retirar portes i finestres i netejar alguns dels habitatges buits de la caserna i properament està previst completar l'actuació per evitar que siguin ocupats de nou.

Fa gairebé un any es va dur a terme una acció per ocupar l'edifici. Algunes famílies s'hi troben per necessitat, però d'altres han protagonitzat des de fa mesos alteracions de l'ordre públic i actes que poden ser tipificats com a delicte al municipi.

Des de l'Ajuntament agraïm la paciència i la comprensió de la ciutadania i demanem mantenir la calma i vetllar per la conviència ciutadana, atès que la col·laboració ciutadana és clau per solucionar aquest conflicte de forma pacífica. I agraïm també la feina feta per la policia local, Mossos d'Esquadra i els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia.

Des de l'Ajuntament demanem que davant de qualsevol situació de conflicte la població truqui al 112 o es posi en contacte amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra i que s'eviti, en el possible, difondre informacions i rumors no contrastats que contribueixen a amplificar la sensació d'inseguretat i no ajuden en cap cas a la resolució d'aquesta situació.

Pujar al principi de la pàgina