Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat20ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Calendari Obrir/tancar filtre
AnteriorsDESEMBRESeguents
DLDTDCDJDVDSDG
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
AnteriorsGENERSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
AnteriorsFEBRER
DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per àrees Obrir/tancar filtre
Àrees
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Dilluns
5
juny
2023
Curs per entitats: Dispensació Responsable d'Alcohol
Lloc: Casal d'Entitats
Hora: 19 h
Organitza: Regidoria de Cultura i Salut
Tipus d'acte: Cursos, Formació

Aquest curs va adreçat a persones que formen part d'una entitat, associació, col·lectiu o club esportiu local i que volen gestionar alguna una barra de festes.

Curs Dispensació Responsable d'Alcohol

Què és la dispensació responsable d'alcohol i per què és important? 

La Dispensació Responsable d'Alcohol (DRA) és un conjunt d'estratègies orientades a disminuir el risc de problemes greus relacionats amb el consum d'alcohol, en contextos de venda i consum, com per exemple intoxicacions o situacions de violència. 

Consisteix en aquelles accions preventives que estan en mans de qui serveix alcohol però que beneficien a tothom; persones consumidores, no consumidores, voluntàries, treballadores de l'espai...

Aquesta proposta és especialment útil quan s'aplica per part de tothom que ven alcohol, principalment quan es comparteix un espai, com és el cas de les barres als espais de Festa Major o d'altres esdeveniments similars. 

Descripció de l'activitat

A la primera part del taller es realitza una introducció pràctica a diferents conceptes relacionats amb les drogues: definició, tipologies de substàncies, característiques d'aquestes i com funcionen. La proposta es centra especialment en l'alcohol, ja que és una de les substàncies més consumides en els espais festius -sinó la que més- i la que es distribueix des de les barres. Alhora, es proporciona informació d'altres drogues que pot ser d'utilitat en el context.

A la segona part es treballa sobre la proposta de DRA i els objectius que persegueix. S'aprofundeix en les mesures concretes a aplicar, específicament des de les barres i els espais on es serveix alcohol, i en com detectar i actuar sobre situacions de risc abans que es converteixin en problemàtiques. 

Per finalitzar, es duu a terme una part pràctica per tal de poder traduir tots els coneixements exposats i assajar diferents escenaris, així com explorar o resoldre situacions concretes que succeeixen darrere d'una barra. 

Aforament limitat: 30 persones

 

 Formulari d'inscripció 

Pujar al principi de la pàgina