Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert27ºC-13ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.05.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Empresa i Treball arxiva l'expedient contra l'Ajuntament per la vaga en la recollida de residus
  • Deixa sense efecte la denúncia presentada per Inspeció de Treball per vulneració dels drets dels treballadors
  • Conclou que les actuacions realitzades responien a preservar la salut pública i que en cap cas van substituir el servei porta a porta

El departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha arxivat l’expedient sancionador aixecat per la Inspecció Territorial de Treball a Barcelona i deixa sense efecte la denúncia contra l’Ajuntament de Sant Sadurní per vulneració del dret a vaga durant el servei de recollida d’escombraries.

La resolució té en compte que les accions que es van dur a terme responien a l’incompliment dels serveis mínims per part dels treballadors de l’empresa concessionària i que les mesures de l’Ajuntament pretenien garantir la salubritat del municipi i en cap cas substituir el sistema de recollida porta a porta.

En l’exposició de fets es conclou que l’Ajuntament de Sant Sadurní no va vulnerar cap dels drets dels treballadors i que va exercir únicament les competències que li atorga la normativa de règim local en matèria de protecció del medi, de la salubritat pública i els serveis de neteja viària. També es recorda que la competència del municipi en matèria dels residus urbans està delegada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, que n’és la titular.

El 7 d’octubre de 2022 els treballadors de l’empresa Prezero España van iniciar una vaga indefinida n el servei de recollida de residus porta a porta a cinc municipis de l’Alt Penedès, entre els quals Sant Sadurní, i que es va prolongar durant més de 40 dies. Per tal d’evitar un greu impacte en la salut pública i el deteriorament de la via pública, l’Ajuntament va habilitar durant les setmanes de vaga uns espais a punts concrets del municipi perquè la ciutadania pogués deixar els residus domèstics.

residus

Pujar al principi de la pàgina