Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert40ºC-22ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 25.07.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El ple de cartipàs aprova les dedicacions i retribucions dels regidors amb el vot de qualitat de l'alcalde
  • Les sessions ordinàries es mantindran el darrer dimarts de mes, però s’avancen a les 19 hores
  • El nou executiu local comptarà amb dues dedicacions exclusives i una al 75%
  • S’augmenta l’assignació d’assistència als plens municipals i als òrgans de govern

Aquest dimarts es va celebrar el ple corporatiu extraordinari de l’Ajuntament de Sant Sadurní en què es va aprovar i donar compte del nou cartipàs municipal, la composició dels òrgans de govern i la representació als òrgans col·legiats, entre d’altres.

A l’inici de la sessió es va prendre coneixement de la renúncia de la regidora del Partit Popular, Mar Guirao, cap de llista de la formació a les darreres eleccions i que ha retornat l'acta com a càrrec electe de Sant Sadurní.

Una de les novetats que s’incorpora al cartipàs per aquest mandat és l’avançament de mitja hora, a les 19 hores, dels plens municipals, que continuaran celebrant-se el darrer dimarts de cada mes de manera ordinària.

El punt que va generar més discrepàncies va ser el del règim de dedicacions i retribucions als regidors. La proposta del govern d’ERC i En Comú Podem va tenir el suport de la portaveu de la CUP, però va requerir d’una segon torn de votació i el vot de qualitat de l’alcalde, donat que tant Junts per Catalunya com el PSC van votar-hi en contra, establint un empat. 

Des del govern es va justificar l’increment per l’augment de la dedicació d’alguns dels regidors i per la necessitat d’actualitzar les retribucions després de força anys, i van desvincular la reorganització municipal de les assignacions als càrrecs electes. 

Arantxa Fernández, portaveu de la CUP, va valorar com a coherent la revisió de la retribució i va mostrar la seva confiança en el nou executiu local i la voluntat de col·laboració.

Des del PSC, el portaveu Pedro Campos va lamentar la manca de debat en aquesta qüestió i va considerar que l’opció més encertada hagués estat mantenir les dedicacions fins a l’aprovació del nou pressupost municipal. 

Per la seva banda, Ton Amat, portaveu de Junts per Sant Sadurní, va defensar que havia de ser prioritari impulsar la reorganització i la revisió dels llocs de treballs abans que les dedicacions dels regidors. També va qüestionar el canvi de criteri d’ERC o de la CUP en relació al posicionament que mantenien vers aquesta qüestió a anteriors mandats.

Les dues dedicacions exclusives tindran una retribució anual de 36.000 i 28.000 euros respectivament, i la parcial del 75%, de 16.860 euros.

La retribució per assistència als plens se situarà en els 460 euros, amb un màxim de 12 sessions anuals, i també s’ha ajustat l’assignació a la junta de portaveus i la junta de govern local, així com a les comissions informatives permanents.

El calendari de sessions de l’Ajuntament de Sant Sadurní està previst que s’aturi a l’agost i que es reprengui el mes de setembre.

Pujar al principi de la pàgina