Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat27ºC-15ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.10.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Resum del ple ordinari d'octubre
Diversos punts de l'ordre del dia van ser retirats per un problema en l'accés a alguns expedients telemàtics

Aquest dimarts a la tarda es va celebrar la sessió ordinària del mes d’octubre de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, que va incloure principalment qüestions de tràmit administratiu i de gestió econòmica, com l’aprovació de factures amb reconeixement o la modificació de la composició i definició d’alguns òrgans i comissions. 

 El plenari va consensuar retirar diversos punts de l’ordre del dia atès que els grups no havien pogut consultar alguns expedients electrònics a causa d’un problema en l’accés telemàtica, com va ser el cas del conveni urbanístic pel desenvolupament del sector de Can Ferrer III o de les bases reguladores per a l’atorgament de subvencions a les entitats de l’àmbit cultural, a més dels relatius a donar compte als acords de la junta de govern i decrets d’alcaldia. 

El plenari va donar llum verda a l’aprovació del calendari festiu d’obertura comercial autoritzada per a l’any 2024. 


 Mocions i precs

A l’apartat de mocions, va prosperar una proposta del Partit Popular per a la recuperació del conveni de l’Ajuntament amb Creu Roja, amb el suport dels grups de Junts per Sant Sadurní, que va incorporar-hi una esmena, i el PSC. Sant Sadurní En Comú i la CUP s’hi van abstenir i el grup d’ERC va votar-hi en contra. La regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs, va defensar que des de l’àrea municipal es podia dur a terme una gestió tècnica més àgil i eficient i que caldria que l’entitat actualitzés alguns dels seus protocols de funcionament en el desenvolupament de les activitats i l’assignació de recursos. 

En canvi, cap dels grups de l’oposició va donar suport a una moció de la CUP en defensa del poble palestí, després que els dos socis de govern s’hi van abstenir, mentre Junts, PSC i el PP van votar-hi en contra. La majoria de les posicions van coincidir en què hagués estat més positiu una declaració conjunta que integrés totes les sensibilitats dels grups municipals, defensés els drets humans i condemnés els crims de guerra comesos pels dos bàndols.

A l’apartat de precs i preguntes, el Partit Popular va formular dos precs inclosos a l’ordre del dia, en relació a la recollida porta a porta al barri Vilarnau, així com per la situació deficient del transport públic que connecta el municipi amb Barcelona. 


En relació a la primera qüestió, el govern va informar que ja s’ha traslladat a l’empresa que presta el servei la necessitat que els operaris millorin la retirada de les bosses dels cubells. Pel que fa al transport, l’alcalde Pere Vernet va explicar que aquesta mateixa setmana havia mantingut una reunió amb responsables d’ADIF en què s’havia presentat el projecte de remodelació de l’estació de rodalies – unes obres que poden començar a finals de 2025 o principis de 2026-. Va assenyalar que les obres al tram entre Martorell i Castellbisbal estaven causant deficiències en el servei i, de rebot, un major volum de persones usuàries a la línia de bus que també estava afectant a la qualitat del transport per carretera. Des de Junts per Sant Sadurní es va recordar en relació a aquesta assumpte la necessitat de convocar la Taula de mobilitat al Penedès, que es va aprovar fa uns dies al Consell Comarcal. 


Per la seva banda, el PSC va instar a l’àrea de Cultura que l’any vinent es programi algun activitat des de l’Ajuntament amb motiu de la castanyada, i també va consultar per la propera edició del butlletí municipal Casa de la Vila. Així mateix, el govern va respondre al grup socialista que estaven treballant amb els serveis econòmics per tal d’aplicar correctament la darrera modificació de l’ordenança del servei de l’escola de música. 


El ple ordinari d’octubre va finalitzar després d’una mica més d’una hora i mitja de sessió.

Pujar al principi de la pàgina