Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta32ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 15.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El ple aprova la incorporació d'1,65 milions d'euros al pressupost municipal
La sessió extraordinària d'aquest dimecres va servir també per celebrar el sorteig de meses per a les Eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

ple municipal extraordinari maig 2024

 

Aquest dimecres es va celebrar una sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní convocada amb motiu del sorteig de meses per a les eleccions al Parlament europeu del 9 de juny i que va tenir com un dels principals assumptes d’interès l’aprovació d’una important modificació de crèdit per suplementar el pressupost municipal amb 1,65 milions d’euros per afrontar diverses despeses i projectes en la segona meitat de l’exercici.

 Incorporació de romanent al pressupost municipal

El govern, amb el vot en contra de Junts i la CUP i l’abstenció del Partit Popular, va aprovar la incorporació d’una modificació de crèdit d’1,652 milions d’euros per complementar el pressupost municipal inicial, una vegada s’ha fet el tancament de l’exercici anterior, i que presenta un romanent de tresoreria de més de tres milions i mig d’euros.

La regidora d’Hisenda, Eva Cruces, va repassar el destí i aportacions més destacades que s’abordaran amb aquesta incorporació, amb un increment del 5% en educació, una àrea que tindrà com a novetat a partir del setembre l’aplicació de la tarifació social a les quotes de l’Escola de Música. En l’àmbit d’Acció Social, va assenyalar l’increment d’un 66% de l’aportació a Càritas i els 13.000 euros per a la rehabilitació d’un pis destinat a emergència social.

Augmenten un 44% les subvencions a les entitats culturals i prop d’un 200% el projecte de L’hort de les Escoles, que passarà a rebre 20.500 euros.

La CUP va retreure a la responsable d’Hisenda la política fiscal dels darrers anys a l’Ajuntament i va reclamar més valentia en la revisió dels impostos, alhora que va criticar que el romanent es destini a despesa corrent, a més de les quantitats elevades d’algunes partides com el Cavatast.

Junts per Sant Sadurní va lamentar la manca d’informació d’algunes de les modificacions i tot i defensar la necessitat de dotar de recursos algunes partides, va demanar una major organització i previsió econòmica

Al seu torn, el PSC va defensar la necessitat de posar en valor la tasca i dedicació dels regidors i va respondre, a consulta de Junts sobre el destí dels 30.000 euros per a treballs tècnics, que es sol·licitarà un estudi per a la rehabilitació de l’edifici social de l’Ateneu i per a la construcció d’un equipament municipal als baixos d’una futura promoció al c/ Alacant.

Abans de tancar els torns i procedir a la votació, l’alcalde Pere Vernet va insistir en la voluntat del govern d’endreçar el pressupost per tal que en els propers exercicis el romanent es dediqui a inversió, alhora que va avançar la necessitat de revisar la taxa de residus per compensar el cost del servei.

El ple també va incloure altres assumptes a l’ordre del dia, com la devolució de la garantia definitiva de les obres de la biblioteca i l’arxiu municipal, i el nomenament dels nous representants dels grups municipals a diferents òrgans col·legiats, després de l’entrada al govern del PSC a principis de març.

La sessió va tenir l’absència de la regidora socialista Erika Ruiz per motius personals.

 Àudio 

Pujar al principi de la pàgina