Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja27ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 12.06.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Desallotjament de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Sant Sadurní
  • També es durà a terme una actuació per reforçar la seguretat de l'edifici i es tancarà l'immoble de manera preventiva
  • Aquest dijous s'ha fet roda de premsa davant de la caserna per atendre les consultes dels mitjans. Podeu veure vídeos de les intervencions de l'alcalde, Pere Vernet, i el primer tinent d'alcalde, Pedro Campos

L’Ajuntament de Sant Sadurní informa que aquest dimecres a primera hora del matí un dispositiu en què participa una desena de dotacions del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local ha donat compliment a l’ordre judicial de desallotjament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del municipi.

La intervenció s’està duent a terme sense incidents i la quinzena de persones que es trobaven a l’equipament en aquest moment han abandonat l’immoble amb les seves pertinences personals. En les darreres setmanes es calcula que havia prop de 40 persones a l'antiga caserna, entre els quals alguns menors.

Seguidament, personal tècnic i operaris municipals han iniciat uns treballs de neteja i enderroc de diversos espais i parts de l’estructura de l’edifici que es troben molt malmesos i que suposen un perill real per a la seguretat. També es bloquejaran els accessos a l’immoble de manera preventiva i s’anul·laran els serveis de subministraments bàsics i de xarxa que s’utilitzaven a l’edifici de manera fraudulenta.

Antecedents

L’antiga caserna es mantenia ocupada des de feia uns dos anys, després que al maig del 2022 un col·lectiu juvenil del municipi reobrís l’edifici, que es trobava tancat des de feia 14 anys.

A mitjans de l’any passat l’escalada de l’activitat delictiva i dels problemes de convivència que causaven algunes de les persones que ocupaven l’equipament en aquell moment van motivar una actuació destacada dels cossos de seguretat i una posterior denúncia impulsada des de l’Estat, que fa unes setmanes va culminar amb aquesta sentència que ordenava el llançament de les persones ocupants de l’immoble.

Al llarg de tot aquest temps, la reobertura i posterior ocupació de l’edifici ha provocat conflictes de manera regular i ha esdevingut un focus de tensió i crispació amb els veïns i veïnes de la zona.

Adquisició de la caserna

L’Ajuntament de Sant Sadurní té previst executar en breu l’adquisició de l’antiga caserna, valorada en uns 254.000 euros, una quantitat que eixugarà en gran part amb una subvenció de 210 mil euros provinent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per a la compra d’aquests terrenys qualificats com equipament públic.Roda de premsa

L’Ajuntament ha dut a terme una una roda de premsa aquest dijous 13 de juny, a les 9:30 hores, davant l’antiga caserna de Sant Sadurní per tal d’atendre els mitjans interessats i facilitar la informació d’aquesta intervenció.

Pere Vernet, alcalde Sant Sadurní, en roda de premsa : "En aquests dos anys hi ha hagut 213 intervencions policials per baralles, furts, tràfic de drogues, incendis, molèsties als veïns"

Pedro Campos, 1r tinent d'alcalde  : "La ocupació de la caserna va obrir el pitjor episodi d'inseguretat a la vila"

Més imatges al Flickr

rdp caserna

Caserna 2024

Pujar al principi de la pàgina