Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja escasa34ºC-20ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 23.07.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Comencen les obres d'un Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat
centre ocupacional
  • L'actuació impulsada per la Fundació Mas Albornà es va iniciar fa uns dies i s'espera que puguin estan enllestides a principis del darrer trimestre de l'any
  • S'instal·larà a la planta superior del Casal Municipal de la Gent Gran i donarà servei i atenció fins a 16 persons amb discapacitat intel·lectual en edat laboral
  • El nou equipament assistencial compta amb el Suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní, la Fundació Pinnae i la Fundación ONCE

El primer Centre Ocupacional de Sant Sadurní d’Anoia serà una realitat en els propers mesos gràcies a les aliances teixides entre la Fundació Mas Albornà i diverses institucions del territori.

L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet, la regidora d'Acció Social, Meritxell Borràs, membres de la direcció de la Fundació Mas Albornà, Joan Clotet (director general), Júlia Berezo (directora del centre ocupacional) i Cristina Barbacil (directora de Comunicació i Projectes), i representants de la Fundació Pinnae (Joan Melero, director i Judit Soteras, coordinadora de projectes), van fer aquest dilluns la primera visita d’obres a les instal·lacions que acolliran el nou Centre Ocupacional i han coincidit a destacar “la importància de sumar recursos per a fer possibles projectes dirigits a millorar la vida de les persones”.

Durant la vista, l’equip tècnic de la fundació va explicar l’abast de les obres i el programa d’activitats i usos que es pretén donar al nou equipament, un cop estigui obert.

Es preveu que l'actuació estigui enllestida a principis del darrer trimestre de l'any i tindrà una afectació mínima en les activitats i funcionament del Casal Municipal de la Gent Gran i a les persones usuàries.

 El centre

L’espai del futur centre es troba al passeig de Can Ferrer, 11, a la planta superior del Casal Municipal de la Gent Gran. Aquest nou centre permetrà donar servei a 16 usuaris i usuàries, oferint una atenció rehabilitadora i habilitadora a persones amb discapacitat intel·lectual en edat laboral.

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha fet la cessió d’un espai del Casal Municipal de la Gent Gran propietat de la Fundació Pinnae qui, per una altra, ha donat suport al projecte a través de la seva línia d’Ajuts d’Impuls al territori 2023. Finalment, el Centre Ocupacional també compta amb el finançament de la Fundació ONCE qui en fa suport dins del seu Pla d’Infraestructures Regionals 2024. Amb aquests ajuts es podran finançar en part el condicionament de l’espai i adaptar-lo a les necessitats del servei.

Gràcies a aquest cofinançament, la Fundació Privada Mas Albornà posarà en marxa el seu quart Centre Ocupacional, el primer al municipi de Sant Sadurní d’Anoia, el qual s’inclou dins de l’objectiu estratègic  de la Fundació de potenciar al màxim la capil·laritat social a la comarca, apropar els serveis a la ciutadania i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Durant la visita, també han destacat que aquest Centre Ocupacional facilitarà una doble inclusió, perquè la seva ubicació dins del Casal Municipal de la Gent Gran permetrà la creació de sinergies i projectes enriquidors entre els dos col·lectius: les persones grans i les persones amb discapacitat. A més, l’arribada del projecte social a Sant Sadurní d’Anoia permetrà construir noves relacions amb el teixit social del municipi que enriquiran el compromís social de la ciutat.

 Fundació Privada Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, trastorns mentals i en risc d'exclusió. Amb una trajectòria de més de 50 anys, treballa, des del Penedès i pel Penedès, per oferir oportunitats i millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.  

Pujar al principi de la pàgina