Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
200 persones i 25 gossos celebren a Sant Sadurní la 1a Festa del Gos

Imatge inexistent

Gran èxit de la primera edició de la Festa del Gos de Sant Sadurní. Unes 200 persones i 25 gossos es van reunir diumenge al Parc de la Rambla per celebrar aquesta jornada festiva de civisme caní on infants, joves i adults van treballar plegats per prendre consciència sobre la tinença responsable de gossos. En algun moment de la festa el nombre de gossos participants va arribar als 40

La jornada la van organitzar el Departament de salut de l’Ajuntament de Sant Sadurní i Intercanis, amb la col•laboració de la Unitat canina dels Mossos d’Esquadra i l’Associació protectora d’animals de l’Anoia (APAN). El regidor d’Acció Social, Francesc Sáez, estava molt satisfet de l’èxit de la convocatòria: ‘Ens esperàvem menys gent, ja que la primera convocatòria de la festa la vam haver de suspendre per la pluja i vam quedar molt parats que tinguéssim unes 200 persones en el moment més àlgid de la festa, estem molt contents’.

Imatge inexistent

Sáez va manifestar la voluntat de repetir la festa l’any vinent, ja que hi ha molta gent que té els gossos com a animals de companyia i des del Departament de Salut es vol reforçar la conscienciació en favor de la convivència: ‘Va ser una jornada realment molt agradable i vam aprofitar la jornada per conscienciar tota la gent en el punt feble, que és de les defecacions pel carrer. Això és un drama, que malmet la convivència; des de l’Ajuntament hem intentat fer una campanya per enxampar alguna persona que no compleix amb la recollida d’excrements, però no va sortir gaire bé, perquè costa molt de controlar. Vam demanar a tota la gent que era allà a la festa que ajudin a conscienciar a tothom que tingui gos’.

El més guapo, el més simpàtic i el més obedient

La jornada va comptar amb una xerrada sobre el comportament caní a càrrec de l’educadora canina d’Intercanis, Neus Bertran, que va parlar sobre els problemes i solucions que tenen les persones propietàries de gossos, possibles agressivitats, problemes de comportament, molèsties que poden causar i com evitar-ho i va respondre totes les qüestions que se li van formular. A continuació els infants van poder fer exercicis amb els seus gossos en circuits preparats per estimular els animals per mitjà de premis, amb prova de cons, salts i cerca de premis amagats.

Imatge inexistent

També hi va haver l’exhibició de la unitat canina dels mossos d’esquadra: quatre agents de la unitat canina i dos gossos van demostrar com treballa amb aquests animals la policia autonòmica, i com els preparen per trobar droga dins d’una maleta o fer inspeccions en cotxes, entre moltes altres habilitats.

Imatge inexistent

La protectora APAN d’Òdena va portar a la festa 6 dels 72 gossos que tenen allotjats i va oferir una xerrada sobre la problemàtica dels abandonaments i de com les persones que vulguin tenir un animal n’han de ser responsables. En la mateixa xerrada es va explicar els problemes que havien tingut aquells gossos en concret i qui va voler-ne adoptar algun es va posar en contacte amb la protectora.

La festa va acabar amb un dels moments més esperats: la desfilada de gossos. Es van exhibir fins a 23 gossos, que van donar voltes al parc de la bòvila demostrant les seves habilitats. Van guanyar el Tro, un dòberman, com el gos més guapo; l’Ilia, una golden, com la més simpàtica; i l’Ona, un mestís de Shar Pei, com la més obedient.
 

Imatge inexistent

Zona d’esbarjo per a gossos

El regidor d’Acció Social, Francesc Sáez, va explicar que en el mateix espai del Parc de la Rambla es farà de cara l’any que ve una zona d’esbarjo per a gossos, un recinte tancat per poder gaudir del gos sense haver-lo de portar lligat, ‘un espai que se’ns reclamava des que vam entrar al govern i que estem posant fil a l’agulla perquè sigui una realitat’. De tota manera Sáez ha aclarit que no es tractarà d’una zona on la gent hi pugui deixar el gos sol i no recollir els excrements, sinó un espai necessari per poder gaudir de l’animal amb més llibertat i sense que ningú es pugui queixar.
 

Pujar al principi de la pàgina