Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts26ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 07.04.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Nou pas endavant cap a la construcció de la nova biblioteca i arxiu municipals
Ple extraordinari abril 2016

Aquest dimecres es va celebrar una nova sessió extraordinària del ple municipal de l´Ajuntament de Sant Sadurní, per tal d´aprovar el projecte executiu i l´expedient de contractació de les obres de la nova seu de la biblioteca i l´arxiu municipals, que s´ubicaran a l´edifici de les antigues escoles de la plaça Nova.

Tal i com va succeir al ple extraordinari celebrat el passat mes de març quan es va donar llum verda a la modificació de crèdit per tal de fer front al cost econòmic d´aquesta actuació, la proposta va comptar amb el suport dels dos grups del govern, CDC i ERC, a més del PSC, mentre la CUP, ICV i el PP van optar per l´abstenció.

Josep Maria Ribas, regidor d´Hisenda, va recordar que l´atorgament d´una subvenció per al projecte de 770.000 euros provinent de la Generalitat mitjançant un PUOSC (Pla únic d´Obres i Serveis) està subjecte a una sèrie de compromisos. Ribas va assenyalar que el plec de contractació compta amb un pressupost de licitació de 1.809.354 euros, que contempla la construcció de la nova biblioteca i que s´espera que les millores que puguin presentar les ofertes permetin avançar el màxim possible en la finalització de l´arxiu municipal i complir amb els terminis exigits que fixen aquest mateix 2016 com a data límit de finalització de les obres.

La intenció, tal i com va reconèixer Ribas, era avançar el màxim la tramitació administrativa i burocràtica, per tal de poder iniciar l´obra tan bon punt s´asseguri el finançament d´aquesta segona fase, a l'espera de concretar si l'Ajuntament podrà fer ús de recursos propis mitjançant el romanent de tresoreria o via crèdit.

Carles Jiménez, portaveu del PP, va recordar que la posició negativa del seu grup en relació al projecte no variava. A més d´apostar per un espai més polivalent, des el grup popular també es van qüestionar les presses i celeritat en el procediment i es va reclamar un pla de dinamització del centre de la vila.

Tant Iniciativa per Catalunya com la CUP van defensar la necessitat de consultar a la ciutadania quan es tracta de fer inversions o projectar equipaments d´envergadura.

El PSC va expressar  el seu compromís i coherència amb un projecte al qual havia apostat en el passat mandat quan ocupava el govern, tot i que va lamentar la manca d´un pla d´inversions i va subratllar el canvi de criteri que Convergència havia mostrat vers la construcció del Centre Cultural.

Des de CDC, la portaveu Àngels Canals va admetre que l´aprovació del projecte estava sotmesa a una acceleració inusual, encara que va defensar el sentit de responsabilitat i la gestió realitzada a les darreres setmanes pel govern per tal de confirmar la subvenció. També va convidar a sumar esforços tots plegats per tal de culminar en les millors condicions la construcció del nou equipament cultural.

Abans de fer la votació Ribas va recordar que el disseny de la nova biblioteca compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Servei de Biblioteques i que satisfarà les necessitats del municipi. L´alcaldessa Maria Rosell, va admetre que fa dos mandats la seva formació tenia algunes reserves sobre el projecte i la decisió de construir la nova biblioteca a la plaça Nova però que en la situació actual i davant el compromís de mantenir la subvenció, donen ple suport.

A l´inici de la sessió, també es va donar compte de la presa de possessió de la nova interventora municipal, Diana Rogé.

Pujar al principi de la pàgina