Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts26ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.06.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Ajuntament presenta un romanent de tresoreria de 2,8 milions d´euros
Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal de maig
Ple maig 1

Aquest dimarts 31 de maig es va celebrar el ple municipal corporatiu de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. La sessió es va prolongar durant quatre hores i es va haver d'interrompre durant uns minuts en coincidir amb el llançament de la traca del barri Cavallers.

 

Romanent de tresoreria 

Josep Maria Ribas va presentar el romanent de tresoreria de l’Ajuntament, que a 31 de desembre de 2015 és de 2.890.454 euros. El regidor d’Hisenda va recordar que no serà fins a tancar el present exercici 2016 quan s’absorbeixin els romanents dels patronats municipals que des de l’1 de gener s’han integrat a l’Ajuntament. També des del govern es va recordar que la legislació impedeix a les administracions locals assumir més endeutament per a cobrir les necessitats del municipi i es va assenyalar que l’Ajuntament ha acomplert ja amb els objectius del pla d’estabilitat pressupostària que s’havia previst fins a finals del 2016.

El PP va considerar negatiu aquest esforç de contenció de la despesa, que impedeix destinar més recursos a àrees que des de la formació consideren prioritàries, com la via pública, família i promoció de la vila. Per la seva banda, el PSC va apuntar com a punt negre la gestió del servei de la Casa dels Avis, que van qualificar de poc acurada.

En una primera part del ple amb punts de caire eminentment administratiu i de tramitació, també es va aprovar una modificació per amortitzar crèdits financers amb 850 mil euros.

També es va modificar el pla estratègic de subvencions per tal d’ordenar i actualitzar els criteris i la concessió d’ajuts i subvencions. En un altre àmbit, també es va aprovar una modificació de crèdit per tal de retornar la paga extraordinària del 2012 als treballadors de la Casa dels Avis, que va ser suprimida per l’estat. I I va prosperar la modificació puntual del POUM a l’àmbit de les Caves Vilarnau per tal d’esmenar un error que apareixia al document del pla d’ordenació urbanística.

 

Adjudicació de les obres de la nova biblioteca

El plenari va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, amb l’excepció de de la CUP , que s’hi va abstenir i el vot contrari del PP, l’adjudicació de les obres de construcció de la nova biblioteca de la plaça Nova.

La segona fase anirà a càrrec de l’empresa Cobra Instalaciones i Servicios, per una quantitat d’1.619.361 euros IVA inclòs, després d’una licitació que ha comptat amb 19 empreses participants. La durada prevista de l’actuació és de sis mesos ja que es va recordar que l’obra ha d’estar enllestida abans de l’1 de gener de 2017 per tal de poder acollir-se a la subvenció acordada amb la Generalitat.

La sessió va donar llum verda a la pròrroga del contracte de gestió del servei públic del bus urbà. El regidor de Mobilitat, Toni Sisternas, va indicar que en la propera licitació s’apostarà per comptar amb un vehicle més sostenible. La CUP, ICV i el PP es van abstenir, demanant un debat per impulsar el servei i fer una anàlisi més acurada del funcionament.

Després de l’informe presentat pels serveis jurídics municipals, la majoria del consistori va acceptar deixar sense efecte una moció aprovada fa pocs mesos amb el compromís de no mantenir cap relació institucional o comercial amb cap sector que tingués a veure amb Israel davant les vulneracions contra els drets humans. La CUP, que havia presentat inicialment la moció, va lamentar el canvi de criteri d’alguns grups davant la pressió del recurs contenciós administratiu presentat per una associació i va lamentar la manca de fermesa davant els atacs i abusos comesos contra el poble palestí. ICV també va mantenir el seu posicionament contrari, i el PSC s’hi va abstenir, reclamant que la revisió jurídica dels compromisos de la moció s’hauria d’haver realitzat abans de portar l’assumpte al ple.

Des del govern i el PP es va assenyalar que la moció excedeix les competències municipals pel que fa als límits que estableix la llei de contractació.

En un altre ordre, també es va presentar la xifra de revisió anual del padró municipal d’habitant, que és de d’habitants 12.654, amb 6.434 dones i 6.220 homes.

 

Mocions

A l’apartat de mocions, la majoria dels grups van donar l’esquena a la proposta del PP per tal que l’Ajuntament lamentés la visita al Parlament d’Arnaldo Otegi. Tots els grups van subratllar el seu rebuig a la violència i el terrorisme però van respectar la legitimitat representativa del secretari general de Sortu i l’aposta pel diàleg en lloc de la confrontació.

Des del govern no es va donar suport a una moció del PSC per a promoure l’oferta lúdica i cultural dels joves del municipi, amb acords per impulsar una línia de bus que connecti amb les poblacions veïnes en èpoques de festes majors i esdeveniments rellevants. La regidora de Cultura va recordar que des de l’Ajuntament s’està treballant en un pla d’acció cultural i un pla local de joventut que definirà les línies d’actuació. També des de Convergència es va subratllar que el Consell Comarcal ha de prendre també la iniciativa en desenvolupar  propostes de mobilitat a la comarca.

Per la seva banda, ICV va portar de nou al ple el debat sobre la violència masclista mitjançant la implantació de l’acord de ciutats i pobles., que va ser secundat per una àmplia majoria. En aquest debat entre els grups, l’alcaldessa Maria Rosell va apuntar que la Confraria està revisant i debatent la continuïtat de l’acte de coronació de la reina del Cava,  arran d'una qüestió sobre la qual la CUP ha mostrat una posició molt ferma, reclamant que l’Ajuntament no hi prengui part.

Per contra, ICV només va trobar la complicitat de la CUP en la moció en què se sol·licitava la limitació de l’acumulació de càrrecs electes, entre d’altres propostes relatives als representants polítics a les institucions. La majoria de grups van expressar la seva distància per una proposta que van considerar dispersa i que també entrava en conflicte amb la legislació.

Tampoc va superar la votació la moció de la CUP en què es demanaven mesures a la via pública en benefici de les persones amb mobilitat reduïda. Els dos grups del govern, CDC i ERC, amb majoria al plenari, van justificar el seu vot en contra al·legant que l’Ajuntament ja està treballant en l’eliminació de barreres arquitectòniques.

 

En un breu torn de precs i preguntes 

Al torn de precs i preguntes, el PP va reclamar un actuació urgent davant l’estat en què es troba un parc infantil al barri Vilarnau. Des de ICV es va recordar la necessitat de fer avançar els acords de les mocions aprovades als plenaris i es va demanar una actuació de desbrossament i de manteniment de les zones verdes dels municipis, especialment com a mesura de prevenció. 

El govern va respondre a una demanda de la CUP sobre l’elecció del personal per al Casal d’Estiu, que la responsabilitat depèn de l’empresa a la qual se li ha adjudicat el servei i que no hi ha hagut cap interferència des de l’Ajuntament. El PSC, al seu torn, va sol·licitar algunes millores en la senyalització de la via pública.

PLE MUNICIPAL MAIG 2016

Pujar al principi de la pàgina