Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts26ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.09.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es reprèn el calendari de plens municipals
La sessió aprova els preus del contracte del servei de deixalleria i recollida de la brossa i un conveni amb Agromillora
Ple setembre 2016

Aquest dimarts es va reprendre el calendari de plens municipals de l’Ajuntament de Sant Sadurní. La sessió, que es va prolongar fins pocs minuts abans de les deu del vespre, va comptar amb l’absència de la regidora del PSC Cristina de la Cruz.

A la primera part es van aprovar els preus del contracte de gestió de la deixalleria i del servei de recollida de residus, a l’empresa Cespa, per imports de 130.734 i 662.776 €, IVA exclòs, respectivament.

També es va aprovar el contracte d’instal·lació de la caldera de biomassa, que ofereix subministrament tèrmic a la piscina i pavelló municipals i a les escoles del Jacint Verdaguer i l’escola bressol La Fil·loxereta. El regidor de Medi Ambient, Toni Sisternas, va assenyalar que la instal·lació ha comptat amb un increment de costos que es compensa, en part, per la penalització a l’empresa Veòlia com a conseqüència de l’endarreriment en la recepció de l’obra. Tots els grups van mostrar-se d’acord, encara que el PSC va demanar un major rigor per evitar aquestes desviacions en el pressupost.

El punt relatiu a l’aprovació del pla de convivència es va ajornar per discutir-lo a la següent sessió plenària

Conveni urbanístic amb Agromillora

Un dels punts que va intensificar el debat dels grups municipals va ser l’aprovació inicial del conveni urbanístic amb l’empresa Agromillora, per tal de resoldre la construcció irregular d’uns hivernacles d'uns 8.000 m2 de superfície. Diversos membres del comitè d’empresa i treballadors de la companyia van seguir el punt des de la sala de plens. El conveni es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, l’abstenció del PP i el vot contrari de la CUP.

El regidor d’Urbanisme Josep Maria Ribas va exposar que l’acord pretén afavorir a totes les parts implicades i donar solució a les controvèrsies jurídiques, mitjançant un pla per a enderrocar la instal·lació i restaurar la zona afectada, abans del maig del 2018. En cas que l’empresa no faci l’actuació, seria l’Ajuntament qui executaria l’enderrocament mitjançant els avals aportats per Agromillora. Ribas va recordar que l’Ajuntament ingressarà la llicència d’enderrocament i la penalització per danys i perjudicis i que el conveni insta a l’empresa a mantenir els llocs de treball. I va subratllar que el conveni permetrà dignificar i donar una solució a la gravera de Can Catassús, uns terrenys que ocuparà Agromillora quan es completi la futura ampliació de les seves instal·lacions.

El regidor popular Carles Jiménez va justificar l’abstenció, posant en dubte la força de l’Ajuntament per assegurar que es preservin els llocs de treball i va considerar insuficient la compensació que l’empresa ofereix a l’Ajuntament. Des d’Iniciativa, el portaveu Rafa Berlanga va valorar com a molt positiu l’acord i que la sanció podrà utilitzar-se a benefici del municipi.

Molt més crític va ser la posició de la CUP, que va votar en contra, lamentant que s’hagi amagat informació als grups de l’oposició en un assumpte polèmic. Jordi Pujol va assenyalar que s’estava fent un tracte de favor per legalitzar una irregularitat i que l’empresa cometia xantatge emocional posant sobre la taula de la negociació la continuïtat dels treballadors afectats per l’enderrocament de les instal·lacions.

Tot i el seu vot favorable, des del PSC la portaveu Susanna Mérida va assenyalar que es va treballar des de tots els grups per tal d’aconseguir que l’empresa respongui al dany causat i va valorar els aspectes positius d’un conveni que permetrà donar solució als terrenys de la gravera i que en tot moment es respecten els criteris mediambientals i jurídics.

La portaveu de CDC, Àngels Canals, va defensar la diligència i el compromís del govern per restituir la legalitat vigent i resoldre el cas amb una actuació clara com és l’enderrocament de la instal·lació, a la vegada que va expressar el seu compromís per garantir els llocs de treball i assegurar un acord el més positiu possible per a tothom. Abans de tancar el debat, l’alcaldessa Maria Rosell va remarcar que el govern ha seguit escrupolosament en tot el procés els passos determinats pels serveis jurídics municipals.

Mocions

Abans de les mocions previstes de l’ordre del dia, es va acordar com a urgència aprovar les dates dels propers plens municipals, que se celebraran el 24 d’octubre i 25 de novembre respectivament.

La CUP va tirar endavant la moció de suport als SOM27 i més, en defensa de la universitat pública, gratuïta i de qualitat, així com dels encausats en les protestes per evitar l’augment de les taxes universitàries que va tenir lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona a l’abril del 2013. Tots els grups van donar-hi suport a excepció de Convergència que s’hi va abstenir i el PP que va votar-hi en contra.

Per unanimitat es va aprovar el text de suport dels governs locals als acords de pau a Colòmbia entre el govern i les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia).

En canvi, els dos grups de govern, CDC-ERC, amb majoria al plenari, van desestimar la proposta del PSC per instal·lar un sistema de depuració ultraviolat de la piscina gran coberta i que ja s’utilitza al vas petit interior. El grup socialista va recordar que es tractava d’una inversió prevista l’any 2015, xifrada en uns 24.500 euros, però que finalment no es va executar per la moció de censura i canvi de govern a l’Ajuntament.

Tot i que la resta de grups de l’oposició van donar-hi suport, des del govern es va  assenyalar que informes tècnics elevaven aquesta inversió per sobre dels 100 mil euros i que també calia avaluar amb un estudi acurat els resultats que s’obtindrien en la reducció de l’ús de clor i altres productes químics.

Al torn de precs i preguntes, el PP va demanar una actuació per millorar l’estat d’una placeta situada a prop de l’entrada de l’escola Sant Josep i també va sol·licitar informació en relació al projecte del govern de condicionar diverses rotondes amb la col·laboració del sector privat. Des d’ICV es va traslladar la queixa de molts usuaris del servei de rodalies per la manca d’il·luminació de l’aparcament.

El regidor de Governació, Xavi Rojo, va contestar a pregunta de la CUP que les properes ordenances fiscals tindran en compte una taxa que gravarà els grans tenidors de pisos buits per tal d’estimular el mercat d’habitatge.

El PSC, per la seva banda, va recordar al seu torn la necessitat d’un pas de vianants que connecti el barri Vilarnau amb el tanatori i que va ser aprovada en una moció pel plenari, i també va posar de manifest la reducció de places d’aparcament amb la que es troben els veïns propers al carrer Sant Pere, que actualment està en obres.

ÀUDIO

Pujar al principi de la pàgina