Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb tormenta21ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 14.03.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Orquestra Integrada actuarà el 26 de març al Celler de Can Codorniu
Podeu veure el vídeo de l'assaig general del passat dia 11 de març
Assaig orquestra integrada 1

L'Orquestra Integrada de Sant Sadurní d'Anoia va fer el passat dia 11 l'assaig general del concert que oferirà el diumenge 26 de març a les 17:30h al Celler de Can Codorniu amb entrada lliure, en una iniciativa de la regidoria d'Igualtat i l'Escola de Música del municipi, amb la participació de l'associació sense ànim de lucre Artransforma, que treballa per fomentar la igualtat d'oportunitats en l'art i té ja una llarga trajectòria en aquest tipus de treball. Es tracta d'una gran orquestra formada per alumnes de l'Escola de música i membres de les associacions “Tot som un” i “Qui té a qui” d'ajuda a persones amb discapacitats diverses. La idea, tal i com expliquen la directora del projecte, Queralt Prats, i el compositor i director de l'orquestra, Albert Gumí, és fer un gran equip, una orquestra feta a mida per proporcionar als joves una experiència enriquidora i fomentar la igualtat d'oportunitats. L'alcaldessa, Maria Rosell, la regidora d'Acció Social, Àngels Canals, i la regidora de l'Escola de Música, Laura Salvador, van assistir a l'assaig.

Albert Gumí, director de l'orquestra, es mostrava molt satisfet en una entrevista a Ràdio Sant Sadurní "És un projecte molt enriquidor, que aplega molta gent i molt diversa. Normalment tendim a agrupar-nos per similituds, anem fent grups, això fa que t'hi sentis molt identificat però tendeix a empobrir-nos una mica com a persones. Aquesta orquestra pretén precisament buscar els diversos, que la gent de diverses capacitats pugui ajuntar-se per fer música. Creiem que això és extremadament enriquidor, sobretot pels nois i noies que, entre totes les cometes, considerem normals, perquè poden descobrir que hi ha altres persones amb moltes dificultats però que tenen capacitats sorprenents. Fomentant aquest encontre es creen sinergies molt maques i molt positives".

A Sant Sadurní s'està fent la prova pilot d'aquesta iniciativa que va néixer fa 4 anys a Barcelona i que el voldria normalitzar arreu del territori: "Ens agradaria que es pogués fer a totes les capitals catalanes, perquè creiem que l'essència del que hauria de ser un país que funciona és unir coses com educació, l' art i el concepte social d'aquest art. L'art ens ha d'igualar en el bon sentit". Gumí explica que s'ha fet una important tasca per conèixer els nois i noies que en formaran part, per integrar músiques de les festes locals, entitats com els Timbalers, treballar de forma molt transversal: "Volem que passin moltes coses. I és que entre els joves i infants n'hi haurà una part que tenen partitura i uns altres que han de crear paisatges sonors, que són totalment imprevisibles. És una peça oberta, un nou concepte d'art o de composició. Tot un repte. N'estic molt content a nivell artístic, i això és el sorprenent".

La directora de l'Escola de Música de Sant Sadurní, Jeannette Porter, explicava que hi participen més de 50 persones de l'escola de música, perquè es vol que sigui una mostra de tots els nens i joves que hi ha a l'escola: "Creiem que és un projecte molt bonic, molt important, perquè serveix per trencar barreres i trencar pensaments sobre les diferents realitats de les persones que ens envolten, ja que la música té aquesta grandesa; i aquesta és una de les coses que treballem molt a l'escola: la música ens dóna moltes eines per unir, per relacionar-nos i per trencar les barreres que a vegades ens enceguen"

.    Assaig general de l'Orquestra integrada, 11 de març de 2017. Vídeo d'ARTransforma

ESCOLTA L'ENTREVISTA:

Pujar al principi de la pàgina