Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 23.08.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El Fengshui Digital arriba per endreçar i protegir les dades digitals de la ciutadania
  • L’ajuntament de Sant Sadurní i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya conviden les persones a aplicar els principis del Fengshui Digital
  • Vuit municipis, un per vegueria, formen part del grup impulsor de la campanya

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), a través del programa d’Internet Segura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber) i amb la col·laboració de diversos ajuntaments, ha llançat aquest mes d'agost la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana.

L’estiués un bon moment per endreçar les nostres dades i la informació que hem anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-la; a partir d’aquesta idea neix la campanya Fengshui Digital. Una proposta transformadora per una part del dia a dia a través de l’ordre i de mètodes útils que els facilitaran la gestió de la informació, de les contrasenyes i de les incidències tecnològiques habituals, com pot ser la migració d’informació entre dispositius.

L’Ajuntament de Sant Sadurní és un dels vuit consistoris impulsors de la campanya Fengshui Digital.  Convidem la ciutadania del nostre municipi a fer ús dels materials de divulgació —com articles, podcasts, un kit per crear credencials robustes i metodologia per endreçar i protegir les dades—, que es podran trobar al web de la campanya.  
A banda de la pàgina web, els materials també s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes de l’Ajuntament, d’Internet Segura i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i els podreu identificar a través de les etiquetes: #FengshuiDigital i #DadesSegures.

 Els ajuntaments, difusors actius de la campanyaPerò no només la sensibilització és important, com la construïm entre tots els actors de la societat és també un pilar fonamental en l’estratègia de ciberseguretat del país. Per aquest motiu, la campanya compta amb la col·laboració de les administracions locals, agents actius i essencials per fer arribar la ciberseguretat a la ciutadania; a banda del nostre municipi, els ajuntaments d’Amposta, Manlleu, Molins de Rei, Mollerussa, Sant Feliu de Guíxols, Sant Sadurní, la Seu d’Urgell i Valls en som ens impulsors, tenint en compte tant la representativitat de cadascuna de les vegueries com el fet que som punts de referència en la digitalització de l’administració local.

Les viles i ciutats que impulsem la campanya assumim un compromís de participació proactiva per a la millora contínua de la integració de la cultura de la ciberseguretat a la societat. Tot i això, la participació en el Fengshui Digital és oberta a tots els municipis de Catalunya i esperem que altres consistoris se sumin a oferir aquestes eines i consells de ciberseguretat també a la seva ciutadania.

 Els hàbits cibersaludables i el programa Internet Segura El Fengshui Digital és una campanya en el marc de les diferents accions dels Hàbits Cibersaludables que, promoguts des de 2018 per Internet Segura, fomenten el coneixement i la sensibilització de la ciutadania sobre cinc àmbits: la protecció de les dades digitals, la privacitat, com evitar el frau digital, l'actuació cívica a les xarxes socials i l'actualització dels dispositius connectats.

A través dels canals del programa InternetSegura.cat i els dels membres de la Comissió Interdepartamental Internet Segura (creada per Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya el 2018) s’impulsen consells i recomanacions per construir una societat digitalment avançada i protegida, capacitada i conscient que la seguretat en la tecnologia és un factor determinant en un univers hiperconnectat. 

 Més informació 

banner feng shui digital

Pujar al principi de la pàgina