Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat30ºC-20ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Visites imprescindibles
 • Sant Sadurní, comarca de l'Alt Penedès, és un municipi tranquil de gairebé 12.600 habitants, envoltat d'un magnífic entorn natural de vinyes i situat entre Vilafranca del Penedès i Martorell, a 45 quilòmetres de Barcelona i a 60 de Tarragona.

  El paisatge de vinyes i les caves són els principals atractius del municipi,  presents en tot tipus de manifestacions: l'arquitectura, la indústria i les activitats culturals. I és que la superació de la plaga de la Fil·loxera, a finals del segle XI, i la combinació de progrés i artesania en l'elaboració del producte estrella, han convertit Sant Sadurní en indiscutible Capital del Cava.

  Una passejada per Sant Sadurní ens descobreix les joies arquitectòniques que la indústria del cava ha anat deixant a les seves diferents èpoques. Edificis representatius del modernisme català i signatures dels més  grans artistes del moment van convertir les fàbriques de cava en grans museus vius amb un interès que creix amb el temps. Al Cava Centre, al cor del municipi, el visitant podrà conèixer la història i les emocions que el cava suscita.

  Al cor del poble, i més enllà del cava, l'arquitectura civil té a Sant Sadurní una gran mostra d'estil modernista i eclèctic. Destaca l'església parroquial, amb el seu imponent campanar gòtic de gran valor, que ha esdevingut un dels símbols que identifiquen Sant Sadurní, així com la riquesa arquitectònica de l'antic hospital, l'imponent edifici de l'Ajuntament, la torre carlina de la Font del Mingo o edificis com Can Rigol, Cal Calixtus, l'Ateneu Agrícola o la Casa Mestres, entre molts d'altres. O l'Espai Xocolata de Simon Coll,un altres dels símbols de Sant Sadurní que omple els carrers amb perfum de cacau, uns carrers on el visitant pot gaudir del comerç de proximitat.

  Una de les grans joies es troba als afores de Sant Sadurní, l'ermita prerromànica de Sant Benet d'Espiells, que data del segle X, i es troba en molt bon estat de conservació o la Miranda d'Espiells. Si un moment de l'any és ideal per visitar Sant Sadurní és a finals d'estiu, quan la collita del raïm que omple de tractors carreteres i cellers desenvocarà en les Fires de Sant Sadurní i la Festa de la Fil·loxera, del 6 al 8 de setembre; o al mes d'octubre, quan el Cavatast i la Setmana del Cava s'omplen de persones que vénen per apropar-s'hi i on el preuat líquid daurat s'obre al món.

  I si es vol desconnectar, Sant Sadurní ofereix moltes possibilitats de fer grans passejades, ja sigui pels voltants del llac de Can Codorniu, seguint els Camins de la Capital del Cava, que l´Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha dissenyat i senyalitzat amb l´objectiu de fomentar un estil de vida saludable, potenciar l´activitat física, conèixer el medi natural i facilitar el turisme rural, també amb  Circuits inclusius, que poden recórrer persones amb diverses discapacitats, o seguint el Camí del Riu, un itinerari de 43 quilòmetres seguint els rius Mediona-Bitlles, Anoia i Lavernó per descobrir i gaudir de l'espai fluvial i de la gran diversitat d´ambients i paisatges de gran atractiu i bellesa de l'Alt Penedès.

  Tant si ja no ens heu visitat mai com si ens voleu redescobir, us convidem a venir i a tastar Sant Sadurní.

  CIC Fassina
  Cava Centre
  Ermita d'Espiells
  Ermita d'Espiells
  Festa de la Fil·loxera
  Festa de la Fil·loxera
  Camí del Riu
  Camí del Riu

   

Pujar al principi de la pàgina